Ми у Facebook
27.11.2013, 17:06

Депутати Рівненщини – за євроінтеграцію України

Під час позачергового засідання обласної ради депутати підтримали звернення до Президента, Прем’єр-міністра України та Голови Верховної Ради щодо ситуації навколо підписання Угоди про асоціацію України з ЄС. Обласні обранці проголосували за проект рішення, підготовлений фракцією ВО «Батьківщина».
Тим часом під сесійною залою, аби підтримати європейський курс України, зібралися студенти рівненських ВНЗ. З ними перед сесійним засіданням вийшли поспілкуватися голова облдержадміністрації Василь Берташ, голова облради Юрій Кічатий і його перший заступник Михайло Кривко.

Очільник області подякував місцевій молоді за активну громадянську позицію та за підтримку курсу, обраного Главою держави на євроінтеграцію. Він зазначив, що для України це шлях розвитку та перспективи. А підтримка такого вибору жителями області стане додатковим стимулом для більш динамічного та результативного діалогу ЄС із Україною. «Не буває вічних ворогів, як і вічних друзів, бувають вічні національні інтереси», - підсумував Василь Берташ.

Сьогодні відбудеться позачергова сесія Рівненської обласної ради [ОНОВЛЕНО]

«Моя особиста позиція щодо ЄС незмінна – нам треба йти у Євросоюз і підписувати Угоду про асоціацію, - зазначив Юрій Кічатий. - Зараз український уряд зробив паузу в цьому напрямі. На мою думку, ми приречені рухатися у Європу, але всі кроки мають бути виваженими, поміркованими та прагматичними».

«Ми всі щиро бажаємо процвітання своєму краю та державі, - зауважив Михайло Кривко, - але сьогоднішню ситуацію дехто намагається використати в своїх цілях, показати, мовляв, краще знає, що робити. Спекулювати не потрібно. Ми теж знаємо про орієнтири та стандарти життя і куди нам рухатися. Ми свідомі того, що продуктивність праці в Україні в порівнянні з країнами ЄС становить 23 відсотки, і ми тут програємо, як і в інших економічних показниках, наприклад, ВВП на одного жителя. Тому нам ще потрібно багато працювати. Президенту сьогодні не просто, він не має права помилитися».





На правах реклами