Ми у Facebook
28.11.2013, 08:49

Сьогодні у Вільнюсі стартує саміт Східного партнерства

У четвер, 28 листопада, у Вільнюсі (Литва) відкривається саміт Східного партнерства. Головна інтрига саміту – питання підписання Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом і зону вільної торгівлі.
Учасники саміту обговорять підписання Угод про асоціацію з шістьма країнами пострадянського простору – Азербайджаном, Вірменією, Білоруссю, Грузією, Молдовою та Україною.

У форумі, який триватиме до 29 листопада, візьмуть участь представники 34 країн на рівні глав держав і міністрів, а також керівництво ЄС.

Владу України представлятиме Президент Віктор Янукович, опозицію – голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, «УДАР» – Віталій Кличко і «Свобода» – Олег Тягнибок.

З рівненського Євромайдану зникли партійні прапори опозиції [+Фото]

Глави опозиційних фракцій мають намір висловити свою позицію, яка відрізняється від позиції керівництва України, і попросити Євросоюз «не закривати двері для України».

Українці, обурені призупинкою євроінтеграції, вийшли на Євромайдан [Фото+Відео]

У заходах у Вільнюсі візьмуть участь також керівник комітету Верховної Ради з питань євроінтеграції Григорій Немиря та донька екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко Євгенія.

Нанадаємо, 21 листопада Кабінет міністрів України своїм розпорядженням призупинив підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС, яке мало відбутися на саміті у Вільнюсі.

До речі, рівняни самостійно можуть підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом на спеціально створеному сайті.





На правах реклами