Ми у Facebook
02.12.2013, 07:41

У Рівному знову збереться позачергова сесія облради?

Близько половини обласних рад України проведуть у понеділок, 2 грудня, позачергові сесії. Чи збереться на таку сесію Рівненська обласна рада?
"Рівненська міська та Рівненська обласна ради повинні провести позачергові сесії, на яких засудити застосування сили до мирних демонстрацій, домагатися відставки Уряду та попередити Віктора Януковича, що віднині будь-який документ, підписаний ним за кордоном, окрім Договорів про Асоціацію з ЄЄ, може бути розцінений як державна зрада", - такий пункт присутній у резолюції Народного віче, що відбулось 1 грудня на майдані Незалежності у Рівному.

Тим часом "МедіаПорт" повідомив, що у понеділок, 2 грудня, позачергові сесії проведуть обласні ради Харкова, Луганська, Донецька, Одеси, Вінниці, Черкас, Полтави, Києва, Миколаєва, Дніпропетровська та Кіровограда. Крім того, у Сімферополі буде "позачергово" засідати Верховна Рада Криму. А Тернопільська обласна рада виїзне засідання в понеділок проведе в Києві, на Михайлівській площі.

Івано-Франківська обласна рада натомість уже провела позачергову сесію 1 грудня. Депутати ухвалили заяву-звернення до колег із інших областей, де наголошується: "Ганебні дії державної влади перейшли всі межі здорового глузду. Кривавий розгін озброєними представниками державної влади мирних зібрань людей в Україні, у центрі Європи, необхідно розцінювати вже не лише як порушення прав людини, але й як злочин. Івано-Франківська обласна рада, представляючи інтереси майже півторамільйонного населення області, виражаючи його європейські устремління, змушена застерегти органи державної влади від необдуманих дій, спрямованих проти Українців. Івано-Франківська обласна рада звертається до усіх місцевих рад області з пропозицією провести у м.Києві сесії місцевих рад області з розгляду питання про суспільно-політичну ситуацію в Україні".

Рівненська облрада почула вимоги Євромайдану і підтримала євроінтеграцію

Крім того, івано-франківські депутати закликали країни Євросоюзу та США ввести санкції проти президента України Віктора Януковича й членів уряду, повідомляє "Українська правда".

Нагадаємо, минулого тижня у Рівному вже пройшли позачергові сесії міської та обласної рад, де депутати висловились на підтримку євроінтеграції України.

Рівнерада підтримала євроінтеграцію і просить Януковича відправити у відставку Кабмін Азарова

Ми слідкуватимемо за подіями на Євромайдані столиці та Євромайданах Рівного та інших міст! Свіжі оновлення - на порталі OGO.ua!





На правах реклами