Ми у Facebook
02.12.2013, 09:16

Колишній редактор рівненської газети "ОГО" Ірина Садова: "Євромайдан - це величезний крок вперед"

Фото з Facebook Andrij Pigrukh

На своїй сторінці у Facebook рівнянка колишня редактор "ОГО" Ірина Садова поділилась враженнями від подій на Євромайдані 1 грудня.
"Цілий день були усією сім'єю в центрі. це не дежа вю-2004. це величезний крок вперед.

розуміла, що площа перед Шевченком усіх не вмістить, але щоби так! вже з метро Університет бульваром Шевченка йшов натовп. це супер-свідома маса! багато зрілих людей, молоді сім'ї х малими дітьми, стареньких теж багато. і спільний позитивний настрій. креатив гасел і плакатів - зашкалює. збираю цілу колекцію, нафоткала. колись викладу, зараз все ніколи. хода починалася під дзвони Володимирського собору. класно співпало - саме закінчилася сужба. це було велично! до універу вже не можна було проштовхнутися,пішли прямо до Бесарабки. частина людей звернула Володимирською. перших ментів побачили тільки під пам'ятником Леніну. сміх у натовпі і загальне ФУУУУУ! Хрещатик теж повний людей, фігня, що якийсь суд тіпа заборонив зібрання!

Рівнянин - серед затриманих у Києві учасників Євромайдану [+СПИСОК]

якусь фізичну ненависть у мене викликала ота йолка довбана на Майдані. і яке ж то було щастя раптом побачити вже здалеку, що на тому чудлвиську вже повно прапорів майданівських!!!! і хлопці-відчайдухи з фотографами. одразу зрозуміли: Майдан вже вільний! аж на душі полегшало. обійшли Майдан, піднялися Михайлівською. хотіли побути біля Михайлівського собору. там робоча атмосфера: бочки зобігрівом, роздача агіток, медичні пункти, реєстрація і т.п. на території собору - гори теплого одягу, чай, бутерброди. Їли смачні пиріжки та печиво - класно! все по-діловому, спокійно. на Європейському майдані - тиша. тим часом на Майдані Незалежності встановили пересувну сцену, кілька квадратних метрів. вже виступають опозиціонери. тепер вже мало гарних фраз. більше конкретного. взяли Київраду. Будинок профспілок разом із світловим табло - теж наші. і ось замість райдужної морди Попова - прапор ЄС на весь екран. приїхали фури зі сценою - одразу почали встановлювати. оголошено, що на майдані будуть і намети, пристосують й дерев'яні будиночки, які Попов завіз для торгівлі сувенірами. тепер вони знадобляться , ще й як! оголошено загальнойкраїнський страйк. бачу у натовпі сурових мужиків - от зтакими вже не страшно. класні виступи Куніцина (він від афганців говорив, у формі). Карпа - теж молодчинка! Катеринчук з Кириленком молодість згадали. Павличко... постарів, я навіть не впізнала спочатку..але говорив мудро. покаявся у помилках, які вони свого часу зробили, застеріг від них молодих. оголосили про можливий штурм Українського Дому. Ідемо туди. мені то принципово, бо пам'ятаю, як у 2004-му там був штаб, кипіла робота. але поки що взяти не змогли. зсередини нас знімає камерою беркутівець, ховаючись за шторою.

Революція у Києві [ОНОВЛЮЄТЬСЯ] [Фото+Відео]

знову зустріли Миколу Федорука, бачимо його на майдані щодня. бодрюсик! бачили Василя Вовкуна. каже злякався повідомлення про надзвичайний стан, то прийшов переконатися, що і як, заспокоївся, пішов у центр.

кум покликав до Київради, ідемо ще туди. на вході трохи розбитих вікон. але всі кажуть, що то провокатор, якого зловили і ледь не побили, проте відпустили з Богом. заходимо всередину. чемні черги у туалети:)) червоною доріжкою натовп рухається до зали. там медичні пункти, координаційні групи. якраз втрапили на рівну годину, то за майданівською традицією народ співає гімн. виходи-входи контролюють суворі хлопці. за вікнами у внутрішньому дворі зібралася купка ментів, чоловік 50. п'ють чайок. народ ходить коридорами, роздивляється музей подарунків. гучномовцем просять зголоситися грамотного бухгалтера. рахують і розподіляють пожертви.

Всеукраїнське віче. Євромайдан. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ З КИЄВА

хамства і грубості ніде нема. протягом дня лише й чули: вибачте, перепрошую. у натовпі, коли слухали виступаючих, люб'язно пропускають вперед, якщо хочеш пройти. пустили шматок великого пирога - народ відщипував, ніби весільного коровая і передавав далі.

хай це сумбурно, потік свідомості. але хочу залишити оце в пам'яті.
дочка перепитує: Як ти думаєш, все получиться? думаю: навіть зараз вже получилося".




Якщо ви теж були свідком подій Євромайдану - у столиці, чи у Рівному, і хочете поділитись своїми враженнями - залишайте свої думки у коментарях до статті.





На правах реклами