Ми у Facebook
09.12.2013, 12:28

Чи добре мати будиночок в селі? Плюси і мінуси життя за містом

«Помітила стійку тенденцію – мешканці міст стали купляти земельні ділянки під забудову або вже готові будинки за межами міста. Наскільки зручно колишньому городянину жити в селі?» - цікавиться рівнянка Оксана А.
Виходячи з власного досвіду, можу поділитися і плюсами, і, звичайно ж, мінусами.

Плюси
Перше: ви нарешті позбудетеся галасливих сусідів. Опинитися в тиші і спокої - справжнє щастям для тих, хто все життя прожив поверхом нижче будівельника макетів кораблів (що передбачає день і ніч чути дзижчання електролобзика) і на одному сходовому майданчику з веселою компанією любителів випити (з безкоштовними розвагами для всього будинку у вигляді нічних караоке, постійних невеликих бійок та візитів міліції).

Екзотичні тварини: кого тримати рівнянам у себе вдома?

Якщо у вас є діти, то з місцями для прогулянок визначитися нескладно: навколо лише природа і майже ніяких машин. А для підростаючої дитини жити в такому місці - просто мрія. Стільки простору, де можна весело гратися з друзями! І нарешті ми дозволили собі завести домашніх улюбленців - кота і собаку.

Тепер всі друзі самі їздять до нас, тому що природа - це ми! У нас у дворі можна і шашлик влаштувати, і позасмагати влітку, а якщо хочеться скупатися, то пройтися до річки - тільки в задоволення. По гриби, на рибу? Легко!

Черговий плюс - з ранньої осені і до пізньої весни мені не треба бігти в магазин за свіжою зеленню, салатом чи яблучком. Я реально відпочиваю від базарів! Можна просто вийти з дому і зірвати все це у себе під вікном. Дуже зручно. Звичайно, потрібно для такого власного «магазину» працювати на городі та в садку. Якщо все робити без зайвого фанатизму, то праця на свіжому повітрі, розумні навантаження лише стануть у пригоді для здоров’я. А натуральні молочні продукти завжди можна купити у сусідів, які мають корівок.



По суті, ми не відірвані від міста і міських розваг. Як інші, виїжджаємо за покупками, ходимо в кіно, кафе. Може, звичайно, здатися, що жити у своєму будинку - просто одне суцільне райське задоволення. Незважаючи на велику кількість плюсів, є і певні незручності.

Мінуси
За будинком треба доглядати. Проблем тут виникає стільки, що тим, хто живе в квартирі, і не снилося, і проблем, часом зовсім несподіваних і незрозумілих. У першу зиму нам довелося відігрівати в трубах замерзлу воду, тому що електронасос в колодязі виявився несправним, а міняти його в лютий холод було нереально. Доводиться і дорогу від снігу по кілька разів на день розчищати, і осягати садово-городні науки.

Харчовий пластик і здоров'я: наскільки безпечна пластикова тара?





Так, йде більше часу, щоб добратися на роботу і до місця навчання дитини. Але я завжди думаю про те, скільки часу витрачають люди для цих цілей у мегаполісах! Там уже рахунок іде не на хвилини, а на години.

Будьте обережні - робота домогосподарки призводить до стресу і сварок у сім'ї

Однак, не дивлячись на маленькі труднощі, проживання у власному будинку має масу переваг порівняно з квартирою. А взагалі, краща оселя - це місце, де тобі добре.

А ви, любі рівнянки, як вважаєте, де краще жити – у міській квартирі чи в сільському будиночку? Пишіть у коментарях!

Посмішка дня

Електрик каже господині будинку:
- Я знайшов причину того, чому у вас згасло світло, - це коротке замикання.
- Так зробіть його довшим!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ