Ми у Facebook
09.12.2013, 22:03

Письменник з Рівненщини вже цієї п'ятниці може отримати 1000 британських фунтів

Книга письменника із міста Здолбунів на Рівненщині Сергія Гридіна "Не такий" увійшла до "короткого списку" у номінації "Дитяча Книга року BBC – 2013". Премію, яку може отримати автор - еквівалент 1000 британських фунтів в українських гривнях!
До "довгого списку" премії "Дитяча Книга року ВВС-2013", який був оприлюднений у листопаді, увійшли 13 книг. Нині ж претендентів на перемогу залишилось тільки п'ятеро. Серед них - і наш земляк! Як повідомляє ВВС-Україна, переможців нагородять 13 грудня. Церемонія відбудеться у конференц-залі готелю "Воздвиженський". У кожній номінації призер отримає премію 1000 фунтів стерлінгів. У перерахунку на гривні це трохи більше 13 000 гривень.

"Ця книга вражає своєю відвертістю, - пише gazeta.ua. - Про школу, родину, суспільство, полишених самих на себе дітей, і взагалі про життя, яким воно є – без прикрас і без купюр, сповнене суворих реалій і випробувань.Може, хтось скаже, що бути дитиною, тим паче підлітком – просто. Але якщо ти відрізняєшся від решти, скажімо, надмірною вагою, тобі не оминути зневаги і знущань однолітків і навіть дорослих.Однак у тебе залишається шанс знайти в собі силу піднятися над своїми образами, зусиллям волі змусити себе стати "таким", який порятує не лише себе, а й простягне руку допомоги слабшому".

Здолбунівчанин заразив вірусом читання всю країну

41-річний Сергій Гридін - економіст за професією. Переможець конкурсу "Краща книга Рівненщини" в номінації "Краще видання для дітей". Цьогоріч був директором літературного фестивалю "Дивикрай" у Рівному, покликаного популяризовувати дитяче читання.





На правах реклами