Ми у Facebook
14.12.2013, 17:42

Янукович відсторонив Попова. Хто стане новим мером Києва? [+Фото]

Президент дав згоду на відсторонення від посад двох керівників, яких звинувачують в організації розгону Євромайдану 30 листопада - голови Київської міськдержадміністрації Олександра Попова та заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича.
В інтернеті вже обговорюють, хто може посісти місце столичного очільника Попова. За інформацією vesti.ua, на місце Олександра Попова може бути призначений або його нинішній перший заступник Анатолій Голубченко, який також очолює столичну організацію Партії регіонів, або заступник з питань транспорту Михайло Костюк, який не так давно очолював Львівську облдержадміністрацію, а до того був гендиректором "Укрзалізниці".

Круглий стіл у Януковича: підсумки

Поки що саме на Анатолія Голубченка покладено виконання обов'язків Олександра Попова. Отож, дізнаймося більше про можливого майбутнього голову Київської міськдержадміністрації!

Погода на Євромайдані



Анатолій Голубченко народився у Жданові (нині Маріуполь), Донецької області, 6 червня 1950 року. 1972 року закінчив Жданівський металургічний інститут. У 1972 пішов працювати на металургійному комбінаті ім. Ілліча (ММК ім. Ілліча) вальцівником. Повернувшись з служби в армії 1974 року знову прийшов на ММК де працював до 1986 року спочатку вальцівником, потім начальником зміни, і начальником цеху. У 1986 році переводиться у Дніпропетровськ де рік працює головним прокатчиком відділу нової техніки і технологій Міністерства чорної металургії УРСР. У 1987–1991 - заступник генерального директора комбінату «Запоріжсталь». 1991 року переїздить до Києва де працює спочатку першим заступником голови Держкомітету України з металургійної промисловості, потім заступником міністра промисловості, та міністром промисловості України. У 1994 році обирається до Верховної Ради ІІ скликання (за виборчим округом у Бердянську). У серпні 1997 hjre Валерій Пустовойтенко призначає його першим віце-прем'єром у своєму уряді. Після відставки уряду Пустовойтенка у грудні 1999, призначений першим заступником голови Фонду Держмайна України (ФДМУ). У 1999–2001 науковий консультант ВАТ «Стаханівський завод феросплавів», 2002–2006 голова наглядової ради ВАТ «Укрелектроапарат» у Хмельницькому. У серпні 2006 зайняв посаду першого заступника Київського міського голови Леоніда Черновецького.

Сьогодні гурт "Океан Ельзи" виступить на Євромайдані: сектор виділять і прихильникам Партії Регіонів

Інший можливий претендент на крісло Олександра Попова, за версією деяких ЗМІ - Михайло Костюк. Він народився у 1961 році, закінчив Дніпропетровський інститут інженерів залізничного транспорту. З 1983 працював на Львівській залізниці, де займав посади від бригадира Львівської дистанції колії до начальника госпрозрахункової служби колії Львівської залізниці. У 2000–2005 роках був начальником Головного управління колійного господарства Укрзалізниці, потім — начальником Департаменту капітальних вкладень та внутрішніх інвестицій Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України». З 2006 по 2008 року — радник 1-го заступника міністра транспорту та зв'язку України. У лютому 2008 року призначений заступником генерального директора Державної адміністрації залізничного транспорту України («Укрзалізниця»). Того ж року здобув науковий ступень кандидата технічних наук. З 17 грудня 2008 року по 18 березня 2011 року був генеральним директором «Укрзалізниці». 2 листопада 2011 року призначений головою Львівської обласної державної адміністрації. 2 березня 2013 року був звільнений з цієї посади, а 6 червня 2013 року був призначений заступником голови КМДА.



Борис Гребенщиков у Києві присвятив пісню Євромайдану [+Відео]

Як коментує суботні новини з призначенням відповідальних за розгон Євромайдану українська опозиція?

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок висловив думку, що саме тиск українців рано чи пізно змусить Януковича виконати всі вимоги Майдану: "Тиск людей змусив владу на 14-й день після побиття мирних мітингувальників нарешті почати називати винних. Звичайно, це позитивно, але на разі "засвітили" лише імена високопосадових виконавців. Проте зараз не названо замовників звірств та жодного з "беркутівців", які влаштували побоїще на Майдані Незалежності", – заявив Тягнибок.

Євромайдан у Києві: хроніка подій (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

У партії "УДАР" наголошують: разом із виконавцями злочину безперечно мають відповісти також його замовники і організатори. В партії зазначають, що безпосередній керівник Володимира Сівковича – секретар РНБО Андрій Клюєв; він зобов’язаний координувати питання, які належать до сфери національної безпеки. "І якщо влада допускає звірства, подібні побиттю студентів – він повинен нести відповідальність, бо не міг про це не знати", - йдеться у заяві "УДАРу". В "УДАРі" також наголошують, що разом з Олександром Поповим має відповідати Микола Азаров. Окскільки "незаконне рішення очолюваного ним уряду спровокувало ініціативу громадян зібрати Євромайдан". І, безперечно, переконані в партії, разом із Валерієм Коряком та Петром Федчуком має відповідати їх керівник – міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, цитує заяву "УДАРу" "Українська правда".

Опозиція закликає генерального прокурора провести незалежне розслідування стосовно жорстокого розгону активістів Євромайдану.
Про це на брифінгу, в Штабі національного порятунку в суботу заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба "Батьківщини". Яценюк наголосив, що опозиція закликає генпрокурора "не дати можливості сховати свідків і свідчення". "У процесі цього розслідування, за нашими даними, будуть випливати десятки високопоставлених чиновників, які давали вказівки розганяти Майдан та бити людей і які готували плани щодо введення надзвичайного стану", - зазначив він. "Серед цих осіб є ті, які не є членами Кабінету Міністрів, є ті, які не представляють Партію регіонів, а є так звані керівники громадсько-політичного руху, який нещодавно був дуже широко прорекламований в Україні, і начебто мав вказувати на "Український вибір", - сказав Арсеній Яценюк. Опозиція просить Генпрокурора Віктора Пшонку розслідувати всі факти, виявити всіх причетних, повністю задокументувати всі докази і передати матеріали до суду.

Народний депутат від "Батьківщини" Леся Оробець коментує у Facebook: "Загроза санкцій діє. Янукович зливає стрілочників. Те, що якийсь фарс таки буде, стало зрозуміло після вчорашніх заяв Лукаш по телевізору... Тепер головна задача - знайти людей, які повірять, що Сівкович, Попов і Коряк втрьох самі за тиждень планували побоїще, підбирали виконавців з найбільш відморожених, обіцяли їм гроші (видно з зарплат держслужбовців) - і все самі. Разюча ініціативність..."

Раніше джерела "Української правди" називали серед людей, причетних до розгону Євромайдану 30 листопада, не лише Сівковича і Коряка, але й секретаря РНБО Андрія Клюєва. Опозиція теж називала провокації сценарієм Клюєва і екс-глави Адміністрації Президента часів Леоніда Кучми Віктора Медведчука.

Фото з сайту hvylya.org





На правах реклами