Ми у Facebook
15.12.2013, 16:40

У Рівному відбулось народне віче на підтримку Маршу гідності на Євромайдані [Фото+Відео]

Декілька тисяч рівнян зібрались обідньої пори в неділю на майдані Незалежності у Рівному, аби підтримати Марш гідності на Євромайдані у столиці.
Серед виступаючих - лідер фракції "Батьківщина" в Рівненській обласній раді Михайло Кирилллов, підприємець Олексій Хахльов, депутат Рівненської обласної ради Сергій Штурхецький, лідер "Громадського контролю" Дмитро Якимець (фото Оксани Кравець, ЧаРівне.інфо).

Гучними оплесками зустріли на майдані Незалежності у Рівному "свободівця" з Корця Олександра Солоненка, якого було затримано під час подій 1 грудня у Києві, а 13 грудня рішенням Шевченківського районного суду звільнено.



Суд звільнив "свободівця" з Рівненщини, затриманого під час подій Євромайдану [Фото+Відео]



Депутат Рівненської обласної ради Сергій Штурхецький, який був ведучим мітингу, ділиться думками у Facebook:

- З різних боків чую - чи треба? Cкільки ще? Скажу: треба! Поки стоїмо, поки не байдужі, ми маємо шанс змінити країну, яка вже і так, звісно, стала зовсім іншою. Ми, як висловився один нардеп-регіонал "савсєм страх патєрялі"... Вперто, поступово, як свого часу силовики витискували по метру в годину оборонців Майдану, ми будемо відстоювати Свій Інтерес - вільна країна, де шанується людська гідність. Друге питання. Скільки ще? Мабуть, довго. Може, будемо рухатися по сантиметру свободи за добу. Але тільки вперед і не спинятися! Бо дуже довго до цього відступали... і не тільки останні 22 роки...



День гідності на Євромайдані в Києві: текстова трансляція



Присутні висловили підтримку учасникам Дня гідності, який проходить сьогодні на Євромайдані у Києві. Народне віче на майдані Незалежності у Рівному вже традиційно завершилось спільною молитвою за Україну.

Сюжет телеканалу "Рівне 1"





На правах реклами