Ми у Facebook
20.12.2013, 14:51

У Рівному міліція забороняла журналістам заходити на територію міськвідділу

Громадські активісти та журналісти прийшли сьогодні, 20 грудня, до Рівненського міськвідділу міліції. Проте потрапити на територію міськвідділу вони не змогли, адже вхід їм перегородили працівники міліції.
Активісти й журналісти прийшли до міськвідділу міліції аби висловити свою позицію щодо кримінальної справи, порушеної по факту запуску зображення президента України Януковича на повітряних кульках, яка, за їх словами, є цілком абсурдною.

Вітаємо рівненських міліціонерів з професійним святом

Проте візиту "гостей" з невідомих причин міськвідділ міліції, доступ на територію якого для усіх громадян вільний, став, за словами працівників міліції, "режимним об'єктом".

Рівненський підполковник міліції Тамара Лисенко: "Я ніколи не подорослішаю"

Працівники міліції Дмитро Савчук та Іван Краля, не зважаючи на зауваження з боку журналістів про перешкоджання їхній професійній діяльності, пропускати їх на територію відмовились, посилаючись на якийсь "внутрішній наказ". Що це за наказ, хто його дав і відколи він діє міліціонери не пояснили.



Згодом до представників ЗМІ вийшов перший заступник начальника УМВС області – начальник слідчого управління Геннадій Юрчук й усіх одразу ж пропустили на територію. Відповідаючи на запитання, що ж це за "внутрішній наказ", Геннадій Юрчук сказав, що немає ніякого наказу.



Декілька журналістів, яким забороняли прохід на територію, написали заяви до міліції про факт перешкоджання їхній діяльності з боку працівників міліції.





На правах реклами