Ми у Facebook
21.12.2013, 20:54

Рівненський генеральний директор Юрій Головай: "В Україні стартап – це доля героїв" [+ІНТЕРВ'Ю]

23 грудня на третій зустрічі третього сезону проекту «Smart Meetings: зустрічі з лідерами, які надихають», постійним партнером якого є «ОГО», активна молодь Рівного спілкуватиметься з генеральним директором компанії «Склоресурс», MBA-випускником Львівської бізнес-школи Юрієм Головаєм.
Зустріч із Юрієм Головаєм пройде у понеділок, 23 грудня, в конференц-залі готелю «Мир». Початок о 19 годині.

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ НА ЗУСТРІЧ

Напередодні зустрічі ми поспілкувалися з гостем і поставили йому кілька запитань.

- Юрію Олександровичу, про що Ви розповідатимете молоді Рівного на Smart Meetings 23 грудня?
- Про стратегію та лідерство. Про перспективи створення бізнесів на Рівненщині в наступні 5-6 років.

- У контексті подій, які нині відбуваються в Україні, чого очікуєте від 2014 року?
- Для України наступний рік не обіцяє ніяких райдужних перспектив при будь-якому сценарії розвитку політичних подій. Та я вірю в те, що 2014-ий стане для України основою для подальшого розвитку.



- Минулого разу на Smart Meetings із нашою гостею, з Тетяною Соколовою, ми говорили про модель компетенцій. Яким, на Вашу думку, має бути профіль компетенцій керівника успішного бізнесу?
- Компетентним у всьому людина бути не може. А від так особа, яка займається бізнесом, повинна мати компетенції, відповідні до профілю її бізнесу. Немає ні універсальних бізнесів, ні універсальних керівників.

У Рівному вивели формулу ідеального чоловіка: друга зустріч третього сезону проекту «Smart Meetings: зустрічі з лідерами, які надихають»

- Якими були перші Ваші кроки після народження ідеї створення «Склоресурсу»?
- Я не створював «Склоресурс», а продовжив започатковане іншими. Для кожної людини, як і для кожної справи, важливо будувати все на сильних сторонах. Саме це ми і зробили. Ми визначили, що є нашою сильною стороною, і почали «формувати кістяк та нарощувати м'язи» в цьому напрямку. Для нас це – фасадне та інтер’єрне скління. Нині ми практично пішли з ринку склопакетів для вікон ПВХ.

- Що найскладніше в управлінні виробничим підприємством?
- Створити умови, щоб люди та машини працювали як оди великий злагоджений механізм. Для цього потрібна неабияка мотивація та консолідація.

- Ви закінчили MBA-програму однієї з провідних бізнес-шкіл країни. Що найціннішого взяли для себе за період навчання?
- У бізнесі дуже важливо мати впевненість у прийнятих рішеннях. Освіта не покращила інтуіцію, вона дала розуміння, чому я рухався в заданому напрямку. А це дуже важливо для ведення бізнесу.

Спікер другого сезону проекту "Smart Meetings" рівненський топ-менеджер Надія ГЛАДКЕВИЧ: "Закриваючи одні двері, ми відкриваємо інші" [+ІНТЕРВ'Ю]

- Як Ви ставитесь до стартапів в Україні - це данина моді чи майбутнє країни?
- На жаль, в Україні стартап – це доля героїв. В інших цивілізованих країнах стартапи стимулюються, підтримуються та захищаються державою. Я не вірю в розвиток економіки країни без росту підприємницької активності. Наша ж держава орієнтована на великий бізнес, і це є нашою бідою.

- Порадьте нашим читачам, як правильно обирати ринки, на яких працювати? Наскільки складно зараз орієнтуватись на Євросоюз та Штати?
- Потрібно створювати бізнес, який би був успішний на місцевому ринку. Якщо бізнес актуальний в Україні, його потрібно робити глобальним. Принципи ведення бізнесу в Україні такі самі.

- Ви багато подорожуєте, що приносите у свій бізнес після цих подорожей?
- Багато речей. Основна з них – розуміння того, що Україна володіє величезним людським та природним потенціалом, який ми незрозумілим для мене чином чомусь "зливаємо в унітаз".

- Які бізнес-книги були визначальним для становлення Вас як керівника підприємства?
- Біблія... «Прорив» Адріана Сливоцького, одного з найвідоміших світових бізнес-мислителів сучасності українського походження. «Бізнес в стилі фанк назавжди. Капіталізм у задоволення» К'єла Нордстрема та Йоханеса Ріддерстрале.

- Як проводите вільний час?
- Люблю рибалити та збирати гриби. Читаю книги, ходжу до церкви. Останнім часом люблю господарювати на ділянці. Це мабуть ознака старості:)

Зустріч із Юрієм Головаєм пройде у понеділок, 23 грудня, в конференц-залі готелю «Мир». Початок о 19 годині.

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ НА ЗУСТРІЧ





На правах реклами