Ми у Facebook
23.12.2013, 09:52

У Рівному через "дерибан" землі оголосили недовіру депутатам-"регіоналам"

На Народному Віче, що відбулося у Рівному на Майдані Незалежності 22 грудня, оголосили резолюцію про висловлення недовіри Мирославу Берташу та Роману Греську, що "опікуються" рівненською землею.
Представники оргкомітету рівненського Євромайдану зачитали текст резолюції про висловлення недовіри голові постійної комісії з питань архітектури, будівництва та землевпорядкування Мирославу Берташу та начальнику управління Держкомзему у місті Рівному Роману Греську.

Бюджет Рівненщини приймуть після Нового року

Обидва є депутатами Партії регіонів, а Мирослав Берташ ще й є сином голови обласного осередку Партії регіонів й голови Рівненської облдержадміністрації Василя Берташа.

Текст резолюції:

Резолюція народного віче щодо недовіри М.Берташу та Р.Греську

Україна потребує змін. Багатотисячні протестні мітинги, які ось уже четвертий тиждень поспіль збираються по всій Україні, в т.ч. у Рівному, показали недовіру до політики, яку проводить Партія регіонів та її представники.

Свою неспроможність провадити ефективну політику Партія регіонів підтвердила і в м.Рівне. Через закриті кулуарні домовленості з місцевими депутатами, син голови обласного осередку Партії регіонів Василя Берташа Мирослав Берташ обійняв одну із найвідповідальніших посад в міській раді – він став Головою постійної комісії з питань архітектури, будівництва та землевпорядкування. В цей же час, начальником управління Держкомзему у місті Рівному є депутат Острозької райради від Партії регіонів Роман Гресько. Саме ці людини тепер опікуються найдорожчим, що є в громади міста – землею. Як опікуються? Виділення земельних ділянок постійно супроводжуються корупційними скандалами. Яскравим підтвердженням цього є виділення кількох десятків ділянок під, так звані, «депутатські сади». Тобто, гуртом було роздано для наближених до влади та депутатів «потрібних людей» землі, загальною вартістю на мільйони гривень. Згідно з журналістськими розслідуваннями серед них і родичі, колеги, друзі місцевих депутатів та чиновників. Зокрема і донька пана Греська, про що він з посмішкою сам розповідає. І це при тому, що тисячі рівнян роками стоять в черзі та не можуть реалізувати своє право на безкоштовне отримання ділянок. Найближчим часом ці діячі планують роздери банити ще близько 40 земельних ділянок «для своїх», загальною вартістю у мільйони гривень. Ми не можемо допустити подальшого розкрадання міської землі.

Зважаючи на те, що земельна комісія в Рівненській міській раді та відповідний виконавчий орган працюють незадовільно, ігноруючи інтереси більшості громадян; зважаючи на те, що Партія регіонів не має підтримки у більшості громадян жителів м.Рівне, її представники не мають права розпоряджатися землею громади міста:

1. Звертаємося до міського голови Володимира Хомка, секретаря міської ради Андрія Грещука, а також членів «земельної» комісії, більшість з яких відносяться до опозиційних партій, з вимогою висловити недовіру Голові постійної комісії з питань архітектури, будівництва та землевпорядкування, депутату від Партії регіонів Мирославу Берташу та зняти його із займаної посади.

Рівне: що будують біля кафе "Блюз"? [+Фото]

2. Звертаємося до начальник управління Держкомзему у Рівненській області Світлани Богатирчук-Кривко з вимогою звільнити з займаної посади представника Партії регіонів Романа Греська.

3. Звертаємося до депутатів Рівненської міської ради з вимогою обрати на посаду голови «земельної» комісії людину з незаплямованою репутацією, непричетною до корупційних схем, зокрема не фігурувала в матеріалах журналістських рослідувань про те, на чию користь відбувався дерибан землі в м.Рівне. Така ж людина має бути призначена на посаду начальника управління Держкомзему в м.Рівне.

4. Контроль за вкиданням цього рішення залишаємо за громадою м.Рівне.

Резолюцію, оголошену зі сцени, громада підтримала.

Нагадаємо, що окрім цього, на Народному Віче оголосили про висловлення недовіри міському голові Володимиру Хомку.





На правах реклами