Ми у Facebook
25.12.2013, 19:20

Рівненський фотохудожник року: Олександр Харват

Олександр Харват: "Фотографія – це спілкування з людьми та природою не обмежене рамками часу".
Фотографування в наш час набуває всі більшої популярності. Багато молоді активно долучається, і фотографія стає їх хобі. Поряд з новаторами цієї справи є і корифеї, які вже мають значний досвід і можуть похизуватися своїми досягненнями. Рівне теж багате на відомі обличчя у світі фотомистецтва, щороку відкриваються і нові таланти. Якщо ж говорити про фотомитця, якого по праву можна назвати кращим не тільки за підсумками року, адже він присвячує фотографії не тільки свій час, а й душу.

Саме певно цим – глибоким розумінням, змістом та душевністю вирізняються його фото і завдяки саме цим якостям вони закарбовуються в людських серцях та перемагають на різноманітних конкурсах. Не секрет, що ця людина – Олександр Харват. Немає, напевно, у Рівному людини, яка б зовсім нічого не чула про цю людину, а якщо навіть не про нього особисто, то про його роботи чи фотостудію "У фарватері істин".

Олександр Харват почав фотографувати з восьми років, але професійно почав займатися фотомистецтвом з кінця 90-х років. Нині він є членом Національної Спілки фотохудожників України, Національної Спілки журналістів України, Національної Спілки краєзнавців України, заслужений художник Міжнародної федерації фотомистецтва, Посол Миру. Учасник та дипломант понад 200 національних і міжнародних фотовиставок у різних країнах світу.

У Рівному Олександр Харват відомий ще й як автор проектів та видавець альбомів "Рівненський край", "Фестиваль на Покрову, 2006-2013", "Культурна спадщина Рівненського краю", "150 святинь Великої Волині", "Пересопниця. Батьківщина української Першокниги". Олександр Харват – організатор Салону художньої фотографії "Фотовернісаж на Покрову", в якому цьогоріч взяли участь 120 фотографів, як професіоналів, так і аматорів, з України та з-за кордону.

А школа фотографії Олександра Харвата допомагає тим, хто хоче дізнатися більше про фотомистецтво та про те, як правильно користуватися фотоапаратом. Адже часто люди думають, що для гарних фото треба тільки професійний фотоапарат, а насправді потрібна практика, навчання, самовдосконалення та, певно, особливе внутрішнє бачення людей та природи, що нас оточує. Саме цьому і вчить пан Олександр у школі фотографії "У фарватері істин", а передати майбутнім поколінням є що – величезний талант бачити у звичному незвичайне…





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ