Ми у Facebook
27.12.2013, 14:06

У наступному році в українців будуть викуповувати старі машини

Міністерство промислової політики України наступного року планує запустити програму викупу автомобілів з більш ніж 10-річним терміном експлуатації, повідомляє перший заступник міністра промислової політики Микола Євдокименко.
Українські підприємства змогли збільшити частку на локальному ринку майже удвічі порівняно з першими місяцями року (з 16% до 30%), розповів Євдокименко. Це - результат протекціоністських заходів уряду на автомобільному ринку. А саме - введення спеціальних мит і утилізаційного збору. Згідно з даними асоціації "Укравтопром", в листопаді зростання виробництва склало 1,9% (до 5,8 тис. од.) Порівняно з аналогічним місяцем минулого року. Падіння виробництва за 11 місяців все ще значне - близько 40%, але все ж менше 63 % за результатами I кварталу. Як відомо, мита діють з квітня, збір - з вересня.

Як підготувати автомобіль до продажу?

Крім того, незважаючи на знижки та різні програми лояльності, імпортні автомобілі все одно залишаються на 10-15% дорожче українських аналогів. У результаті імпортери знижують обсяги ввезення. У січні-листопаді серед топ-10 продажі впали у Hyundai на 16,7%, до 15,7 тис. од., Kia - 18,4%, до 11,4 тис. од., Volkswagen - 15,7%, до 11,1 тис. од., Nissan - 4%, до 10 тис. од., Renault - 14,3%, до 9,5 тис. од. (дані AUTO- Consulting).

«Автомобіль року»: із 30 претендентів на перемогу залишилося 7 [+СПИСОК]

Зберегти продажі на рівні 2012 вдалося Toyota, багато в чому за рахунок поставок в жовтні і листопаді великої партії автомобілів моделі Prius за договором з Міністерством внутрішніх справ, а також Ford. "Позиції імпортерів на ринку можуть ще більше скоротитися, якщо не відбудеться скасування одного з двох важелів, що обмежують ввезення автомобілів в країну. Економічна ситуація в країні не поліпшується, тому обсяг ринку збережеться в кращому разі на рівні поточного року - близько 200 тис. автомобілів", - говорить керівник відділу продажів легкових автомобілів Volkswagen компанії "Порше Україна" Сергій Носенко.

Загалом на наступний рік, за даними українських заводів, задекларовано обсяг виробництва на рівні 110-120 тис. автомобілів.

За матеріалами: Канал 112





На правах реклами