Ми у Facebook
30.12.2013, 10:15

Більше 3000 немовлят народилися у Рівненському обласному перинатальному центрі

У 2013 році у Рівненському обласному перинатальному центрі прийняли 3056 пологів, що на півтори сотні більше, аніж за увесь минулий рік.
Нагадаємо, що Рівненський обласний перинатальний центр відкрили в кінці лютого 2013 року. Сучасний і комфортний заклад ІІІ рівня оснащений найновішим обладнанням. Техніка нового покоління закуплена як за бюджетні, так і за спонсорські гроші. Адже на засадах державно-приватного партнерства обласний перинатальний центр отримав сучасне оснащення від благодійного фонду Віктора Пінчука "Колиски Надії".

У Рівному перинатальний центр відкрили без Януковича [+Фото]

За 10 місяців роботи перинатального центру тут прийняли 3056 пологів.

- Понад 90 відсотків вагітних, котрих направляли народжувати в перинатальний, мали хронічні захворювання. Тож більшість пологів були ускладненими, а десята їх частина – передчасними, - розповідає головний лікар закладу Вікторія Єнікеєва. - Окрім того, на 30 відсотків збільшилася кількість багатоплідних пологів, котрі теж становлять високий ризик при народженні. Водночас, завдяки злагодженій співпраці медиків різних рівнів, жінки вчасно отримували фахову допомогу.

Відвідувачів Рівненського перинатального центру зігріють кавою

Варто наголосити і те, що цьогоріч в обласному перинатальному центрі на світ з’явилося три трійні та 78 двієнь. До слова, першу двійню у Рівненському обласному перинатальному центрі нарожидла костопільчанка. 31-річна жінка народила дівчинку вагою 3 кілограми 510 грамів і хлопчика вагою 2 кілограми 905 грамів.





На правах реклами