Ми у Facebook
09.01.2014, 20:39

Шокуюче відео пожежі в Харкові: люди вистрибували з вікон [+Відео]

В інтернеті оприлюднене відео з місця пожежі на території заводу "Хартрон" у Харкові, внаслідок якої 8 січня загинуло 8 людей.
Як повідомив голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України 9 січня, попередні причини пожежі, що трапилася 8 січня у приміщенні ювелірної фабрики на території заводу «Хартрон» у Харкові, є порушення правил пожежної безпеки та охорони праці на фабриці або людський фактор.

«Складова реагування спрацювала на відмінно: перші пожежно-рятувальні підрозділи прибули на місце події за 6 хвилин після виклику, алгоритм гасіння пожежі і нарощування сил і засобів виконувався чітко і грамотно, було врятовано 22 людей, а обсяг поширення пожежі залишився мінімальним», – заявив Голова ДСНС України, якого цитує Урядовий портал.

В пожежі неподалік Рівного загинуло двоє дітей [+Фото]

На момент прибуття пожежних підрозділів одна особа загинула, а ще одна постраждала, але згодом померла. Наразі розглядається два можливі варіанти їхньої загибелі: спроба самоевакуації або результат дії вибухової хвилі. Ще 6 осіб були знайдені загиблими безпосередньо у приміщенні на місці пожежі.

Рівненщина: подружжя згоріло у ніч на Різдво [+Фото]

Віце-прем‘єр-міністр України, голова держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександр Вілкул повідомив, що родини загиблих отримають допомогу у розмірі 100 тисяч гривень.

Рівне: хто підпалив торговий центр "Шок"

Тим часом харківські реаніматологи борються за життя двох травмованих під час учорашньої пожежі на ювелірному заводі. У найважчому стані – Олег Носик. Рідні й друзі здають для нього кров, розповідають ФАКТИ.ICTV. Чоловік 11 хвилин провисів за вікном четвертого поверху і впав, не дочекавшись допомоги. «Це мій зять. Все дуже погано. Якщо когось звинувачувати – це конкретно МНС», - каже родич постраждалого Павло Науменко. Харків’яни переконані: людей могли б урятувати спеціальні тенти, які часто використовують за кордоном, розтягуючи для стрибків із палаючих приміщень. Однак їх в Україні взагалі немає, це не передбачено нормативами – заявив у Києві головний надзвичайник країни. Також Михайло Болотських не побачив жодної провини своїх підлеглих і геть не помітив, що хтось падав з висоти. «Або вони в шоку намагалися самостійно врятуватися до прибуття рятувальників. Або їх викинуло вибуховою хвилею. Розслідування покаже. Жодна людина не постраждала після прибуття рятувальників. Це все зафіксовано», - переконує глава Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Між тим, "Українська правда" оприлюднила відео з місця пожежі, яке відзняв один із очевидців. (Попереджаємо, що окремі фрагменти запису містять ненормативну лексику).






На правах реклами