Ми у Facebook
13.01.2014, 00:04

Рівненщині передали Всеукраїнську естафету пам’яті «Слава визволителям України» [+Фото]

11 січня на кордоні Житомирської та Рівненської областей представники Олевського району Житомирщини передали Рокитнівському району Рівненщини Всеукраїнську естафету пам’яті «Слава визволителям України».
Як повідомляє ruporzt.com.ua, зустріч відбулася в рамках виконання Указу Президента України «Про заходи у зв’язку з відзначенням 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941–1945 років».

Делегації зустрілися на межі двох областей. Рокитнівський район зустрів поліщуків хлібом з сіллю. Олевчани передали Рокитно капсулу із землею з місць бойових дій та символ естафети - Книгу Пам’яті, сторінки якої увічнили спогади свідків про героїчні події оборони рідної землі від ворога.

Від рівненської сторони естафету прийняли перший заступник голови Рокитнівської райдержадміністрації Валентина Довгаль, заступник голови районної ради Антоніна Гордійчук та член Рокитнівської районної ради ветеранів війни Микола Туренко.



Учасники заходу вшанували пам'ять загиблих героїв хвилиною мовчання і поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку жертвам Великої Вітчизняної війни.



Як розповідає офіційний сайт Організації ветеранів України, естафета, що проводиться під гаслом «Слава визволителям України», виникла за ініціативою ветеранських організацій і з практики проведення ювілейних урочистостей. Враховуючи, що річниці визволення областей, районів, міст, інших населених пунктів мають тверду хронологічну послідовність, проведення на місцях ювілейних (п'ятирічних) урочистостей набуло форми естафети: доповнювалось організацією спільних з сусідами міжрегіональних, міжрайонних заходів, в ході яких від області до області, від району до району передавались символи естафети — копії прапорів військових частин і з'єднань, що звільняли ці території й міста, вимпели, капсули з землею з місць боїв, пам'ятні адреси.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ