Ми у Facebook
13.01.2014, 22:38

Всі школярі повинні пройти медогляд до 10 квітня [+Відео]

Прем’єр-міністр України Микола Азаров вимагає стовідсотково провести медичні огляди школярів до 10 квітня. Таке доручення він дав після заслуховування на оперативній нараді інформації Міністерства охорони здоров’я про те, що наразі перевірено стан здоров’я у 96,5% школярів.
Нагадаємо, що рік тому уряд прийняв рішення повернути проведення обов’язкових медичних оглядів школярів як в медичних закладах, так і в школах. Для цього створені медико-педагогічні комісії, які за згодою батьків перевіряють здоров’я дітей, виїжджаючи безпосередньо у навчальні заклади.

Як зазначає Урядовий портал, особливо актуальні такі виїзди у віддалені населені пункти. На сьогодні в Україні є 4500 сільських шкіл, де навчаються менше ста дітей в кожній. В основному вони знаходяться у віддалених невеликих населених пунктах, де немає поліклінік, і медогляди в школах – реальна можливість повноцінно перевірити здоров’я школярів не витрачаючи коштів та часу на поїздки до районних лікарень.

Як у Рівному пройти медогляд школярам?

За інформацією Міністерства охорони здоров'я, профілактичні заходи дають досить серйозні результати. Зокрема, завдяки виявленню на ранніх стадіях та вчасному лікуванню вдалося загалом в середньому на 15 відсотків знизити рівень захворюваності у школярів органів зору та слуху, опорно-рухового апарату.

Учні рівненських шкіл знову проходитимуть медогляди



Харчування у рівненських дитсадках та школах подорожчає





На правах реклами