Ми у Facebook
14.01.2014, 18:48

Письменник з Рівненщини може отримати 10 000 гривень за книжку дитячих віршів

Письменник з Рівненщини Роман Демчук став одним із претендентів на здобуття Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2013 рік.
На здобуття премії, грошовий розмір якої становить 10 000 гривень, претендує його книжка дитячих віршів "Нечувані пригоди зимової погоди" з підзаголовком "Ціла низка віршенят для допитливих малят", яку видав у 2013 році видавець Олег Зень у Рівному. Обсяг видання - 32 сторінки.

Серед інших відомих претендентів на здобуття премії - повнометражний художній дитячий фільм «Іван Сила» (автор сценарію та режисер-постановник Віктор Андрієнко). Він висунутий у номінації "Кінотвори для дітей та юнацтва".

Волинський державний хор знову в Рівному

Як повідомляє Урядовий портал, днями Держкомтелерадіо закінчив прийом творів, висунутих на здобуття Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2013 рік. Загалом цього року на премію, що присуджується в чотирьох номінаціях, надійшла 61 робота. Найбільше претендентів змагатимуться цього року у номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва». Комітет з присудження урядової премії імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва очолює міністр освіти і науки України Дмитро Табачник. До складу Комітету входить також Голова Держкомтелерадіо України Олександр Курдінович, заступник міністра культури, представники творчих спілок. Рішення про присудження Премії ухвалюється до 25 лютого - до дня народження відомої української поетеси та драматурга Лесі Українки. Кожен з переможців отримає по 10 тисяч гривень.

Письменник з Рівненщини отримає 1000 британських фунтів


На фото: Роман Демчук дарує свою дитячу поетичну збірку "Нечувані пригоди зимової погоди" Сарненській районній бібліотеці для дітей





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ