Ми у Facebook
27.01.2014, 11:35

"Рівнеобленерго" подарувало світло для школи-інтернату [+Фото]

На зимово-різдвяні свята ПАТ "Рівнеобленерго" вирішило зробити подарунок для дітей Чудельського інтернату.
У с. Чудель, що на Сарнинщині розташована спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №2 І-ІІ ступенів. У цьому навчальному закладі отримують освіту діти з особливими потребами. Заклад працює вже близько 50 років, але приміщення школи переоснащували, адже були побудовані ще у довоєнні часи.

Школа-інтернат має хороше матеріальне забезпечення та всі умови для якісного навчання дітей, проте впродовж тривалого часу вони мали одну проблему, яку ніяк не могли самостійно вирішити.



Рівненська АЕС працює у штатному режимі

Проблема полягала в тому, що їдальня, спальний, навчальний корпуси та навіть туалети для старших класів — це різні приміщення, до яких треба йти через вулицю, що було проблематично у темну пору доби, адже освітлення на території закладу не було. Тому, дітям було страшно ходити по подвір’ю.



Щоб вирішити цю проблему, директор Малюжевський Валерій Володимирович звернувся за допомогою у ПАТ "Рівнеобленерго", адже саме їм під силу усунути недоліки у електропостачанні. “У нас часто виникали проблеми з електропостачання, адже лінія електропередач до нашого інтернату була застаріла. Тому при сильному вітрі постійно рвалася та замикала тому були перебої з електропостачанням. Крім того безпосередньо на території інтернату не було ліхтарів, що значно ускладнювало життя інтернату. Тому я звернувся за допомогою до Рівнеобленерго, і вони погодилися допомогти.”



Робота у Рівному: нові можливості у 2014 році

“Пат Рівнеобленерго вже давно співпрацює з Чудельською школою-інтернат, але це була не настільки значна допомога, як цього разу - розповідає Помічник Голови правління з питань зовнішніх зв’язків ПАТ «Рівнеобленерго» Андрій Пермяков: - “На території закладу була серйозна проблема з освітленням, тому ми відгукнулися та вирішили допомогти. В минулому році був проведений капітальний ремонт лінії до села Чудель та безпосередньо школи-інтернат, а вже цього року ми зробили освітлення безпосередньо на території школи”


Андрій розповідає, що сам проект був фінансово затратним, його вартість сановила більше 25 тис. грн - і це лише матеріали. По всій території закладу було встановлено 12 ліхтарів, для цього було використано 36 опор 1 км ізольованого проводу. Вся ця робота була зроблена заради того, щоб діти почували себе у безпеці.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ