Ми у Facebook
27.01.2014, 12:20

Депутати Рівненської районної ради вимагають перевиборів[ОНОВЛЮЄТЬСЯ]

О 12 годині розпочалася позачергова сесія Рівненської районної ради. На сесії присутні 44 депутати з 50.
Як передає кореспондент OGO.ua, депутати затвердили порядок денний. Зачитали заяви заступника голови райдержміністрації Анатолія Столярчука та районної ради Олександра Савчука. Голова райдержадміністрації Анатолій Камінський знаходиться на лікарняному.

Керівники Рівненського району пишуть заяви на звільнення

Депутати хочуть розглянути питання про створення народної ради в Рівненському районі, дати оцінку політичній ситуації в краіні та провести переобрання керівних органів ради та створення виконавчого комітету ради. Також у раді хочуть сворити міжфракційне обєдання "Народна рада".



Крім того, планують провести поіменне голосування за вступ до Народної ради. Оголошено перерву на 5 хвилин.

Біля жовто-блакитного праропу на даху Рівненської РДА повісили червоно-чорний прапор. Перерва закінчилася.



Від депутатів вимагають виголошувати присягу: "Присягаю служити народу України". Таке звернення виголошують усі бажаючі вступити до Народної ради.

Вимагають від депутатів Партії регіонів порвати їх партійні квитки та вступити до Народної ради. Крім того, хочуть прийняти рішення про заборону діяльності Комуністичної партії та Партії регіонів.



Оголошено ще одну перерву. Тим часом після завершення Народного віче, мітингувальники від Рівненської ОДА прийшли до Рівненської РДА. Активісти вимагають, щоб публічно зачитували хто увійде до народної ради.

43 депутати з 55 проголосували за утворення Народної ради. На початку було зареєстровано 44 депутати, але до голосування один депутат не "дійшов" (з незрозумілих причин був відсутній під час голосування після перерви).

Депутати засуджують діяльність діючої влади, вимагають звільнити політичних в'язнів, покарати винних у побитті та загибелі людей. Крім того, депутати Рівненської РДА вимагають звільнити уряд Азарова, проведення позачергових виборів Президента та повернутися до Конституції 2004 року. Таке рішення прийняли депутати Рівненської РДА.



Голова районної ради оприлюднив перед мітингувальниками рішення про створення Народної ради, але мітингувальники скандують: "Недовіра голові райдержадміністрації". Тобто присутні вимагають висловити недовіру Анатолію Камінському.

Наразі більшість активістів почали повертатися до Рівненської ОДА.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ