Правильно вживаємо НЕкорисні продукти
В ідеальному харчуванні сіль майже не вживається, а також зводяться до мінімуму солоні огірки, помідори, гриби тощо, виключаються хрустка картопля, солоні крекери, деякі сири та інші пересолені продукти. Квашена капуста з мінімумом солі допускається, коли немає інших джерел вітамінів.
Цукор
У принципі, трав'яний чай з цукром чи з варенням в якості окремої їжі іноді можна дозволити, але у поєднанні з іншою їжею солодке рішуче протипоказано. З'їдений з крохмалями або білками, цукор викликає гнильні бродіння. Фрукти - потужне джерело лугу, але з цукром вони стають такими ж потужними джерелами кислоти. Варення, джеми та інші "живі" вироби на основі цукру - продукти, які потрібно їсти потроху, у вигляді ласощів.
Одна маленька баночка кока-коли містить 10 чайних ложок цукру. Баночка на день протягом 10 років - і цукровий діабет вам забезпечений. Ризик розвитку ожиріння збільшується приблизно на 50% з кожною додатковою порцією солодкого газованого напою в день.
Як правильно їсти горіхи?
Маргарин, штучні жири
Маргарин представляє суміш тваринних і рослинних жирів, підданих гідрогенізації - насичення молекул жирних кислот атомами водню. Трансізомери (мутовані молекули жирних кислот), частка яких у маргарині досягає 40%, підвищують рівень холестерину в крові, порушують нормальну роботу клітинних мембран, сприяють розвитку судинних захворювань, негативно позначаються на статевій потенції.
Худнемо без шкоди
Консерви
Це мертві продукти. М'ясні і рибні консерви до того ж перенасичені сіллю і консервантами.
Хімічні напої
Пам'ятайте, кращий з усіх напоїв - чиста вода! Харчові барвники, консерванти, що містяться в «неонових» напоях - джерело ксенобіотиків (стійких речовин). Їх накопичення в клітинах, особливо, жирових, служить причиною синдрому хронічної втоми, зниження імунітету, приводить до функціональних розладів систем організму.
Чистимо організм
М'ясопродукти глибокої переробки
До них належать усі ковбаси, а також копчена риба, шинка, копчена грудинка. Мабуть, багато хто погодиться, що варену ковбасу сьогодні важко навіть назвати продуктом. Сосиски за якістю трохи краще, але і вони не можуть служити стерпною їжею. У копченостях багато дражливих речовин і солі, вони досить відчутно "б'ють" по травним й органам виділення і дуже сильно закислюють кров.
Корисні продукти для жінок
Смажені продукти
При смаженні утворюються отруйні і канцерогенні речовини (особливо, коли жир з пательні пускають в хід по кілька разів). Якщо все ж доводиться щось обсмажувати, то краще це робити тільки на топленому маслі. Рум'яні скоринки, такі апетитні і смачні, надзвичайно важко засвоюються і сприяють гастритам, колітам, виразкам, захворюванням печінки і нирок.
Спеції
Оцет, перець, томатні соуси, гірчиця, маринади та інші гострі або кислі приправи покликані "поліпшити" смак страв. Так, вони чудово справляються з поставленим завданням, але при цьому сильно дратують травні і видільні органи, заважають їх нормальній роботі і сприяють багатьом хворобам. Такі подразники припустимо вживати лише в мікродозах і, зрозуміло, не постійно.
Несвіжі овочі
Вони не тільки не корисні, але можуть викликати отруєння. Це ж стосується вчорашніх салатів. Приготований салат вже через півгодини втрачає половину своєї цінності. Більш того, у ньому починають посилено розвиватися мікроорганізми (особливо, якщо заправляти сметаною або майонезом), а нітрати активно перетворюються на нітрити. Тому ніколи не готуйте про запас п'ятилітрову каструлю салату. Краще приготувати добавку, ніж вживати шкідливу суміш.
Майонез
Це висококалорійний продукт, більш ніж на 65% складається з жиру. У ньому міститься велика кількість натрію і холестерину. Надлишок натрію зменшує надходження поживних речовин у клітину, уповільнює вихід продуктів обміну речовин, знижує активність клітин. Холестерин, як відомо, є основним фактором ризику виникнення атеросклерозу.
Сухофрукти, оброблені консервантами та вибілювачами
Дієтологи не рекомендують сухофрукти, оброблені розчином сірчистої кислоти або сірчистим газом. А за технологією, подібній обробці у нас піддають яблука, груші і абрикоси. Курага без двоокису сірки має більш темний, майже коричневий, до бурого, колір. Оброблені сухофрукти бажано замочувати на кілька хвилин у теплій воді, тоді більша частина двоокису сірки перейде у розчин.
У Рівному буде концерт органної музики
Усіх поціновувачів органної музики запрошують на творчий вечір.
переглядів: 431
На Рівненщині діятиме заборона на вилов раків
З 1 грудня 2024 року по 30 червня 2025 року на території Житомирської та Рівненської областей діятиме заборона на вилов річкових раків.
переглядів: 358
26 листопада: які сьогодні свята, важливі прикмети
У вівторок, 26 листопада 2024 року, світ відзначає Всесвітній день оливкового дерева, покликаний нагадати про значення цієї рослини для культури, здоров’я та екології. Для вірян цей день особливий, адже вони вшановують святого преподобного Аліпія Стовпника.
переглядів: 385
Рівнян запрошують на виставу "Пілот та маленький принц"
Виставу можна буде подивитися у Рівненському академічному обласному театрі ляльок у п'ятницю, 29 листопада, о 18.00.
переглядів: 526
Завтра Рівне проститься із полеглим Героєм
Завтра, 25 листопада, у Рівному попрощаємося із захисником України Олегом Зваричем, який загинув, борючись із ворогом.
переглядів: 881