Ми у Facebook
04.02.2014, 11:48

Янукович запропонує на посаду прем'єра Клюєва - віце-спікер

Головою АП може стати Портнов, а Захарченко піде в РНБО.
Президент Віктор Янукович має намір запропонувати Верховній Раді на посаду прем'єра нинішнього главу Адміністрації Президента Андрія Клюєва, повідомляє ТСН.ua.

Про це повідомив віце-спікер і член партії "Свобода" Руслан Кошулинський. "Такий план у влади є. Призначення Клюєва прем'єром - це математика. Це можливо, якщо у них вистачить голосів. Якщо Клюєв буде прем'єром... (заступник глави Адміністрації Президента) Андрій Портнов стане головою Адміністрації Президента, а глава МВС) Віталій Захарченко піде в РНБО. Я підтверджую, що такий варіант є", - повідомив він.

Верховна Рада 04.02.2014. Пряма відеотрансляція [+Відео]

Депутат від фракції "Батьківщина" В'ячеслав Кириленко також підтвердив цю інформацію.

"Судячи з режиму охорони, Янукович буде сьогодні в Раді. Значить, дійсно будуть вносити кандидатуру Клюєва і голосувати під пильним оком гаранта", - написав він у своєму Twitter.



Також опозиціонер Сергій Власенко у Facebook озвучив два сценарії: оптимістичний, що Янукович не внесе у вівторок кандидатуру прем’єра, песимістичний – що він запропонує Клюєва на цю посаду, а Андрій Портнов очолить Адміністрацію президента.





Нагадаємо, що Віктор Янукович підписав відставку Миколи Азарова та уряду. Водночас, глава держави доручив екс-міністрам виконувати свої обов'язки до призначення нового складу Кабміну, а обов'язки глави уряду виконує перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов.

Разом з тим, як пише Українська правда, саме Клюєва разом із Портновим вважають стратегами жорсткого розгону Євромайдану 30 листопада, що викликало нові й сильніші хвилі протесту.

Клюєв, який був секретарем Ради нацбезпеки, став головою Адміністрації Президента після звільнення з цієї посади Сергія Льовочкіна.





На правах реклами