Ми у Facebook
04.02.2014, 10:01

Автосвіт: найочікуваніші кросовери 2014 модельного року [+Фото]

Пропонуємо ТОП-5 серійних кросоверів, які дебютують у цьому році. Можливо, вже зовсім скоро ці моделі можна буде придбати і в нашій країні.
VW Polo SUV

Назва моделі має умовний характер. Ім'я нового паркетника від Volkswagen повністю засекречено. Поки лише відомо, що новинка буде базуватися на компактній платформі MQB, яку також використовують в основі нового покоління хетча Polo і Audi Q1. Машина займе в модельному ряді компанії нішу між Taigun і новеньким Tiguan. Найдорожча версія автомобіля обзаведеться турбованим агрегатом 2.0 потужністю близько 220 "коней".

Світовий дебют: Женевське мотор-шоу у березні цього року.
Мотори: дизельні та бензинові від 105 до 185 „коней”.
У продажі: з середини 2016 року.





Названий найбільш аварійний автомобіль в Україні 2013

Mazda CX-3

Незабаром компанія Mazda представить прямого конкурента для Nissan Juke і Opel Mokka. Передбачається, що дебют серійного зразка відбудеться у вересні 2014. З чуток, авто буде на 300 мм коротше сьогоднішньої Mazda CX-5, а сконструюють його на основі новенької «трійки». Дизайн машини - це щось середнє між хетчем Mazda2 і останніми моделями компанії. За попередніми даними, технічна «родзинка» CX-3 - це 1.3-літровий турбодвигун у 3-форсувальних варіантах.



Світовий дебют: Паризьке мотор-шоу у вересні цього року.
Мотори: бензиновий 1.3 Turbo на 100, 120 і 165 "конячок"; дизельний 1.6 на 120 і 150 «конячок».
У продажі: з 2015 року.

Volvo XC90

Преміальний паркетник від компанії давно пора було замінити. По-перше, конкуренти розвиваються швидкими темпами, по-друге, цілих 12 років без будь-яких нововведень - вже перебір! Зразковий вид «позашляхової» новинки від Volvo, концепт XC Coupe, продемонстрували в Детройті. Але з приводу технічних даних сказати можна вкрай мало. Великий кросовер буде використовувати модульну платформу Scalable Product Architecture, а в рух його приведуть новенькі силові агрегати від сімейства Drive- E.



Світовий дебют: Паризьке мотор-шоу у вересні цього року.
Мотори: бензинові від 140 до 306 "конячок"; дизельні від 120 до 230 «конячок».
У продажі: з 2015 року.

Найбільш цікаві новинки Детройтського мотор-шоу 2014 [+Фото]

Volkswagen Tiguan II

Крім конкурента Nissan Juke, компанія Volkswagen презентує в 2014 ще й друге покоління популярного паркетника Tiguan. Машину сконструюють на основі MQB - такій же платформі, що має Golf VII. Саме завдяки універсальності цього шасі, очікується, що німецькі інженери зможуть зробити новітній Tiguan просторішим у всіх компонентах: збільшаться просторовий запас у салоні, а також обсяг багажника. Німецькі колеги навіть запевняють, що вантажне відділення по місткості складатиме 500 л! Силові агрегати новенького кросовера будуть такі ж, як і у нового Volkswagen Golf. Час покаже, чи треба буде їх удосконалити чи ні.



Світовий дебют: Паризьке авто-шоу у вересні цього року.
Мотори: бензинові 1.2, 1.4, 2.0 TSI; дизельні 1.6, 2.0 TDI.
У продажі: початок 2015 року.

Honda CR–U

Дану модель багато цінителів автомобілів чекають давно, а саме з тих часів, коли в модельній лінійці більше не виявилося компактного паркетника HR-V. Наступник дуже популярного в минулому SUV сконструйований на базі хетча Fit новітнього покоління, а в Японії він вже продається, тільки під назвою Vezel. Світовий дебют кросовера, який за наявною інформацією отримав ім'я CR-U, відбудеться в Женеві на місцевому автосалоні. Зовнішність машини схожа на досить збільшену копію хетча Civic, а в розмірах він майже ідентичний з Opel Mokka і новеньким Suzuki SX4. Додамо, що вантажопасажирські можливості автомобіля при всьому цьому досить і досить гарні по мірках класу, адже багажник може вміщати 453 л поклажі.



Світовий дебют: Женевське авто-шоу в березні цього року.
Двигуни: бензиновий 1.5 i-VTEC на 130 "конячок"; дизельний 1.6 i-DTEC на 120 "конячок".
У продажі: середина-кінець 2015 року.





На правах реклами