Ми у Facebook
12.02.2014, 12:17

Дружба між чоловіком і жінкою: реальність чи таки міф?

Багато жінок страждають від того, що дізнаються, що у їхніх чоловіків є друзі-жінки. Відразу виникають підозри про невірність чоловіка, скандали в сім’ї, а всі виправдання чоловіка, що ця жінка просто його друг, пролітають повз вух дружини. Так чи може існувати дружба між чоловіком і жінкою ?
«Як переконати чоловіка, що між мною та моїм другом дитинства – лише дружба? Чи взагалі цього не варто робити?» - запитує у Жіночого Клуба рівнянка Лариса У.

Психологи запевняють, що дружба між чоловіком і жінкою — це зовсім не міф, а справжнісінька реальність. Справа в тому, що якщо люди дружать, то один не сприймається як об’єкт протилежної статі, на який до того ж, можна звернути увагу. Що чоловік, що жінка сприймаються тільки з позиції дружби і ніяк інакше.

Чи все ми знаємо про чоловіків?

Людина розцінює дружбу практично так само, як і родинні зв’язки. Правда, існує одна відмінність — друзів ми вибираємо самостійно. Крім того, для того щоб вибрати собі друга, може піти дуже багато часу. Якщо дві людини дружать, то їх об’єднує зовсім не тілесні або меркантильні інтереси, а духовна близькість, схожість поглядів, завдань, життєвих інтересів і цілей.

Але, на жаль, зрозуміти цього можуть далеко не всі. Цілком можливо, що про «злочин» з боку чоловіка думає той, хто і сам не без гріха. Якщо людина сама може переступити неписані закони, то вона починає всіх рівняти під одну гребінку.

Як відновити довіру?

Дружба буває різною, і немає певних правил або сценаріїв розвитку міжособистісних відносин. Чому тоді нам і в голову не прийде засуджувати людину, якщо вона, наприклад, товаришує з власним собакою або папугою, а от якщо - з особою протилежної статі, то це відразу змушує нас звинувачувати його у всіх смертних гріхах.

Дані з сайту: www.isb.kiev.ua
Фото з сайту: s1.tchkcdn.com





На правах реклами