Ми у Facebook
14.02.2014, 21:07

Перший опановувач джамперів у Рівному

Він став першим у Рівному, хто опанував джампери. Сьогодні він справжній майстер своєї справи. Наполегливість, пошуки однодумців та віра у свої сили зробили справжній прорив. Доказом цьому є інтерес рівнян до незвичних ходуль та бажання розвивати джамперський рух і надалі.


“Люба моя, тепер у тебе є можливість не просто вилізти на мою шию, а й застрибнути!”
Віднедавна, прогулюючись вулицями Рівного, можна було побачити незвичних людей на пружинних ходулях. Хлопець. що переміщається тротуаром великими стрибками на абсолютно незрозумілих штуках, що віддалено нагадують ходулі, викликає неоднозначні реакції у перехожих. Люди видивляються з відкритими ротами, дивуються, хмуряться, дивуються, регочуть, обертаються вслід, деякі крутять пальцем біля скроні, а дехто схвально киває - але ніхто не залишається байдужим.



До Рівного таке поєднання розваг та екстриму перекочувало зовсім нещодавно. Започаткував його у місті рівнянин Ігор Прит. Він не спортсмен - працює Ігор менеджером в одній з рівненськиї компаній. І спеціально спортом ніколи не займався, любить лише футбол. Згадує, що дізнався про ці диво-тренажери зовсім випадково. А потім став шукати, чи немає чогось подібного в Україні, і натрапив на офіційний сайт українських джамперів!

– Моє захоплення джамперами почалося майже рік тому. Подивився, почитав, дуже захотілося спробувати, і я зв'язався з офійними представниками. Спочатку планував подарувати щось оригінальне коханій на день народження. Та, відверто скажу, побоявся, – розповідає рівненський джампер Ігор Прит. - Тому й вирішив почекати і подарував парфуми.



Та тепер і дружина Ігоря, Інна, теж вміло пострибує на “невловимих ніжках”. Каже, спочатку чоловік приховував своє незвичне захоплення. Постійно повторював, що має щось їй показати. Коли ж Інна побачила здоровенну коробку, там був романтичний напис “Люба моя, тепер у тебе є можливість не просто вилізти на мою шию, а й застрибнути!”

Сучасні чоботи-скороходи
Сьогодні важко знайти людину, що не вміє кататися на велосипеді. Цілком можливо, що джампери чекає та ж доля тотального розповсюдження. Адже це не що інше, як втілена в життя казкова мрія про чоботи-скороходи - після винаходу джамперів "семимильні кроки" перестали бути метафорою.



І дійсно, такі стрибунці дозволяють витворяти справжні чудеса. Головне тут – тримати рівновагу. Але щоб уникнути неприємностей та мати хоч якесь уявлення про те, як же працюють джампери, не зайвим буде ознайомитися з навчальними відеороликами, яких в Інтернеті безліч – саме з цього і починав наш бокер.

Ігор розповідає, що спочатку самому було важко встояти на джамперах.

- Зі сторонньою допомогою потроху переставляв ходулі, тримався за стіни, а вже хвилин через 15 почав ходити сам. Найважливіше тут - тримати рівно спину. На жаль, у нашому місті любителів бокінгу наразі небагато, проте в інших містах України цей вид спорту активно розвивається, а його прихильники відкривають джампер-клуби, де мають змогу поліпшувати свої навички та вміння, а новачки, прийшовши до клубу, отримують необхідну інформаційну, технічну та моральну підтримку. Тож у моїх планах, - ділиться Ігор, - відкриття подібного клубу у Рівному. Перевагою таких закладів є те, що там можна не лише навчитись ходити, бігати, стрибати, а й орендувати джампери.
До речі, вартість такого задоволення коливається від 360 доларів, підлітковий комплект обійдеться дешевше - $270. Та купувати їх зовсім не обов'язково. Оренда стрибунців обійдеться у 50-70 гривень на день або ж 300-350 на тиждень.

Good bye, целюліт і сколіоз!
Цікаво, що таке “джамперування” – це не лише ключ до гострих відчуттів та неймовірних можливостей, але й чудова нагода… схуднути. Тож, крім задоволення, бокінг позитивно впливає на здоров’я, адже при цьому задіяні всі групи м’язів. Жоден інший тренажер не дає такої рівномірного навантаження на тіло - особливо хитаються і підтягуються м'язи стегон, сідниць, прес, до того ж сам собою вирівнюється хребет - утримати рівновагу можна тільки з правильною поставою. А от нижня частина ноги від коліна абсолютно не працює, так що у дівчат "не перекачуються" литки і ніжки залишаються жіночними.

Словом, кому бракує екстремальних відчуттів, джампери – це те, що треба! Адже завдяки їм неможливе стало можливим. Паркани, автомобілі для досвідчених умільців більше не є перепоною – екстремали легко долають їх за допомогою лише одного стрибка. А здивованим оточуючим викликають усмішку та піднімають настрій!



Проект “Перші в Рівному” про наших земляків, котрі були першопрохідцями у різноманітних сферах життя – бізнесі, культурі, громадській чи професійній діяльності, політиці, особистих захопленнях. Про тих, хто не злякавшись труднощів, долаючи перешкоди - йшов до мети.

Рівненщина має знати про своїх ПЕРШИХ більше!





На правах реклами