Ми у Facebook
17.02.2014, 11:02

Прогноз погоди для рибалок у Рівному: лютий 2014

Температурні показники, які в кінці січня були досить низькими, зростатимуть (повільно, але впевнено), і в кінці декади обіцяють бути цілком прийнятними для зимової рибної ловлі.
Хоча в нічний час температура нерідко падатиме до - 15С, протягом дня вона підвищиться до -5 -10С, а ближче до середини місяця взагалі можливі відлиги.

Антициклон, що прийшов, зумовить ясну і сонячну погоду на першу декаду місяця з високим атмосферним тиском. Вітер буде помірним (до 5 м/с). Загалом початок лютого стане не найвдалішим часом для рибної ловлі, оскільки рибу доведеться шукати, часто міняючи лунки і горизонти. Ближче до середини місяця погодні умови стабілізуються, тиск знизиться, і небо затягне хмарами. Саме тоді й настане «рай» для любителя зимов

Лунный календарь рыбака на 2014 год

Що стосується окуня, він буде йти на контакт з наживкою і дуже охоче, оскільки більше всіх сприйнятливий до перепадів тиску. У такий час окуні часто збираються в зграйки і кружляють біля блешні, не наважуючись спробувати її. Полювання буде результативним лише в разі активного пошуку того окуня, який таки зважиться напасти на приманку, отже - не лінуйтеся і робіть лунки якомога більше і якомога частіше.

Як і на окуня, на щуку високий тиск також надає несприятливий вплив, тому, якщо не прагнете до розчарування, відкладіть полювання на другу половину місяця. Плотва в лютому найчастіше сидить в п'ятиметрових ямах, тому не варто шукати її у верхньому горизонті. На відміну від окуня, якого високий тиск пригнічує, плотва навпаки, рада такому стану справ, хоча клювання проходять здебільшого наскоками.

Рівненська журналістка і телеведуча Світлана Сирота: тендітна блондинка з чоловічими захопленнями

Найбільш активна риба у водосховищах. Краще, якщо на волосіні не одна, а кілька блешень. Хоча ми і написали про те, що шукати плотву потрібно на глибині, не лінуйтеся перевіряти верхні горизонти. Краще за всіх клює минь, у якого в цей час починається нерест. Якщо вдасться роздобути йоржиків, хороший улов (навіть трофейні зразки) вам забезпечений.



Вдалої зимової риболовлі!

Що робити, якщо промерзли на морозі [ІНФОГРАФІКА]

За матеріалами: pogodnik.ua





На правах реклами