Ми у Facebook
17.02.2014, 09:10

Закон про амністію набрав чинності [+Відео]

17 лютого набрав чинності "закон про амністію" - документ, який передбачає звільнення від відповідальності учасників масових акцій протесту, що відбувались в Україні впродовж останніх місяців.
"Відповідно до статті 10 Закону України від 29 січня 2014 року №737-VII «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» повідомляю, що згідно з інформаціями Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України та місцевих органів влади учасниками масових акцій протесту фактично вчинено сукупність дій, передбачених статтею 9 цього Закону, - йдеться у зверненні Генерального прокурора України Віктора Пшонки, розміщеному на офіційному сайті Генпрокуратури. - У зв’язку з публікацією цього повідомлення зазначений Закон вводиться в дію з 17 лютого 2014 року і передбачає звільнення від кримінальної відповідальності та покарання осіб, які вчинили в період 27 грудня 2013 року по 2 лютого 2014 року злочини, передбачені статтею 1 цього Закону, закриття відповідних кримінальних проваджень, а також звільнення від адміністративної відповідальності осіб, до яких застосовано адміністративний арешт".

ВІДЕО ЗАЯВИ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПРОКУРОРА УКРАЇНИ



Як зазначає "Українська правда", поява цього повідомлення на сайті Генпрокуратури була обов'язковою умовою для набуття чинності "закону про амністію".

В Україні започаткували благодійну програму допомоги постраждалим під час масових протестів

За інформацією, що була оприлюднена в ефірі 5 каналу, Віктор Пшонка заявив, що закрито буде 108 справ, від відповідальності впродовж місяця будуть звільнені 268 осіб.

"Опозиція виконала ті кроки, які мала зробити, відповідно, Генпрокуратура має виконати свої. Сьогодні всі люди звільнені від кримінальної відповідальності", - заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок і заявив, що у вівторок "ми збираємо людей і йдемо під парламент". "Там буде вирішуватися питання конституційної реформи", - нагадав він.

Як влада домовляється з опозицією: проілюстровано на котах [+Відео]

У свою чергу лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив: "Перед нами було кілька завдань, одне з яких - не допустити арешту і кримінального провадження проти кількох тисяч осіб. Ще одне завдання - зберегти Майдан". "Також ми добилися того, що наша акція залишається – у Будинку профспілок, Українському домі, Жовтневому палаці", - додав він. Також Яценюк заявив про створення гуманітарної групи з нагляду за виконанням цього закону. "Маємо відслідкувати кількість кримінальних справ і упевнитися в тому, що всі, проти кого було порушено справи, звільнені", - уточнив Яценюк. До групи увійдуть нардепи від опозиції та силових структур.

Відео Громадського ТБ:






На правах реклами