Ми у Facebook
21.02.2014, 13:45

Позачергові вибори Президента України: рейтинги кандидатів

Ось результати соціологічного опитування станом на кінець січня 2014 року.
Якби вибори президента відбулися найближчої неділі то до трійки лідерів потрапили б Віктор Янукович, Віталій Кличко та Петро Порошенко. Про це свідчили дані соціологічного опитування СОЦИСу, які "Українська правда" оприлюднила 31 січня.

Коли відбудуться позачергові вибори Президента України?

Згідно з цими даними, взяти участь у виборах президента готові більше 75% українців. Щодо політичних уподобань, то кандидатуру чинного президента Віктора Януковича підтримали б 19,8%. Другу позицію посідає Віталій Кличко – 19,1%, а третю Петро Порошенко – 10,5%. Арсеній Яценюк отримав би підтримку у 6,3%, лідер КПУ Петро Симоненко – 4,5%, а Олег Тягнибок – 3,6%.

Близько третини виборців заявили тоді, що не знають за якого кандидата віддали б свій голос та чи взагалі прийшли б на вибори.

Карта загиблих у Києві

За умови включення до виборчого списку кандидатури Юлії Тимошенко (відповідно виключення зі списку Яценюка) голоси українців розподілились наступним чином: Янукович – 20,4%, другу позицію розділяють Кличко та Тимошенко – 14,8% та 14,6% відповідно. Порошенка підтримали б 9,0% виборців, Симоненка – 4,0%, Тягнибока – 3,2%.

Дослідження було проведене у період з 17 по 26 січня 2014 року по всій території України методом особистого інтерв’ю за місцем проживання респондентів. Вибірка у віці від 18 років і старше репрезентативна загалом для України (2004 респонденти) за показниками віку, статі та типом поселення. Статистична похибка вибірки (довірчий інтервал) складає +/– 2,2%.

Зазначимо, що опитування проводилось іще до кривавих подій лютого 2014 року в Києві. Тому його результати нині можуть сприйматись хіба що як джерело для подальшого аналізу. Загибель людей багато що змінила незворотньо...

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович оприлюднив 21 лютого заяву про те, що він ініціює проведення дострокових президентських виборів.





На правах реклами