Ми у Facebook
22.02.2014, 21:47

Перша рівненська жінка-байкер

Вона була першою дівчиною-байкером у Рівному. Тепер вона – кохана дружина та турботлива матуся, однак бажання сісти за кермо свого байка не залишає ніколи.
– Моє захоплення їздою на мотоциклі почалось у досить зрілому віці – у 22 роки. Тоді рішення, які ти приймаєш, відрізняються від рішень, прийнятих у підлітковому віці обдуманістю та виваженістю. Батьки не виявляли незадоволення чи негативу щодо мого захоплення, скоріше навпаки – з їхнього боку я завжди відчувала любов та підтримку. Зараз я працюю приватним нотаріусом, у мене двоє донечок, люблячий чоловік, – розповідає Юлія СКОРОМНА. – Вже майже два роки, як не “байкерую”. З часу народження донечок моє життя радикально змінилось, доводиться більше часу приділяти сім’ї.

Байкерство – це стиль життя та відпочинку. Тим, хто не здатний витримати певний дискомфорт, такі випробування ні до чого. Із розповідей Юлії можна почути, що неодноразово приходилось проходити неабиякі випробування. Наприклад, однією з екстремальних та водночас очікуваних ситуацій для кожного з байкерів є банальний ремонт дороги. Тоді, як звичні машини без проблем об’їжджають одна одну чи великі фури, людину, котра їде на мотоциклі, з усіх боків постійно обляпує брудом з-під коліс, брудниться скло шолома, у результаті чого зовсім не видно дороги. На щастя, усе для Юлії обходилось добре, і тепер вони з чоловіком згадують свої пригоди з неабиякою приємністю.

Байк із солодкою назвою
Свій байкерських шлях Юлія розпочала у 1998 році. Її першим “залізним конем” був мотоцикл “Дніпро”, пізніше його змінив мотоцикл з більш солодкою назвою “Kawasaki ЗЕФІР”. Як не дивно, але Юлію “підсадив” на справжній байк ніхто інший, як її майбутній чоловік. Разом вони байкерували понад п’ять років, а пізніше вона змогла вже самостійно справлятися із “залізним конем” .



– На свій перший мотоцикл я змогла заробити кошти власноруч. Адже дуже хотіла мати свій власний байк та навчитись їздити самостійно. Отак я вирішила поїхати до Праги, там пропрацювала півроку, – розповідає Юлія. – Враження, які отримуєш від керування нестримним байком, не порівняти ні з чим. Одна річ, коли ти сидиш як пасажир чи керуєш чужим транспортом, зовсім інша – відчути власний мотоцикл. Тоді тебе вже не стримує відчуття чужої власності, а навпаки – додаються сили та впевненість. Неодноразово, звичайно, були падіння, як наслідок – синці; часто ловила на собі погляди здивованих людей, коли вони дивились, як дівчина не лише вправно керує мотоциклом, що важить більше 200 кг, а й піднімає його.

У весільну подорож на “залізних конях”
Однією із найяскравіших подорожей, зі слів Юлії, є її весільна подорож до Праги. Упродовж тижня на двох байках вони подолали разом з чоловіком шлях у тисячі кілометрів.



– Довгий час я залишалась чи не єдиною дівчиною у рівненському байкерському середовищі. З нашими друзями ми постійно відвідували “байкерські зльоти”, їздили за кордон – у Білорусь, Польщу. Та найприємнішим моментом мого байкерського життя, звичайно ж, була весільна подорож! Щодо самого весілля, то я була прихильницею більш традиційного способу його проведення, а от медовий місяць дійсно був по-справжньому “байкерським”. Удвох з чоловіком ми проїхали багато міст, не одну тисячу кілометрів, що залишило у наших серцях теплі спогади. Навіть після довгих годин їзди під дощем, коли скидаєш з себе мокрий одяг, тебе не полишає відчуття легкості та свободи, навіть втома, і та є приємною, – ділиться Юлія.

Юля нині виховує вже двійко чарівних малят
Юля нині виховує вже двійко чарівних малят


На запитання, чи планує вона знову сісти за кермо мотоцикла, Юлія як справжній байкер відповіла:

– Я й не залишала байкерства, просто зараз у моєму житті на першому місці інші пріоритети – це діти та сім’я. Думаю, коли донечки трішки підростуть, я обов'язково знову сяду за кермо байка. Дуже хотілось би знову побачити Прагу. Тому невдовзі ми разом з чоловіком знову будемо на своїх “залізних конях”.


Проект “Перші в Рівному” про наших земляків, котрі були першопрохідцями у різноманітних сферах життя – бізнесі, культурі, громадській чи професійній діяльності, політиці, особистих захопленнях. Про тих, хто не злякавшись труднощів, долаючи перешкоди - йшов до мети.

Рівненщина має знати про своїх ПЕРШИХ більше!






На правах реклами