Ми у Facebook
26.02.2014, 11:48

Політв’язня Андрія Наливайка теж звільнять з-під варти?

Народний депутат Олександр Бригинець зареєстрував у Парламенті проект Постанови Верховної Ради України № 4276 «Про звільнення політв’язня Андрія Наливайко».
Як відомо, суддя Суворовського районного суду Херсона виніс рішення про обрання міри запобіжного заходу щодо двох осіб, підозрюваних у нанесенні поранень 27 січня трьом нібито міліціонерам, один з яких помер від ножових поранень. Відносно одного з підозрюваних - Андрія Наливайко - обрано запобіжний захід: взяття під варту (арешт). Відносно другого підозрюваного - Дмитра Тонгалюка - суддя Суворовського районного суду виніс рішення про обрання міри запобіжного заходу - домашній арешт.

Верховна Рада звільнила Павліченків як політв’язнів


«Андрій Наливайко – один з останніх в’язнів Майдану, досі за ґратами в Херсоні. Вчора особисто в руки віддав клопотання Генпрокурору і Міністру внут рішніх справ з вимогою терміново його звільнити. Сьогодні до нього вирушає мій товариш, адвокат Олег Король і я зареєстрував проект Постанови про його звільнення. Маю надію на те, що це звільнення відбудеться безвідкладно, оскільки недопустимо, щоб люди, які стояли за український народ сиділи за ґратами через надумані звинувачення», - заявив О.Бригинець.

Проектом Постанови передбачається негайно звільнити політв′язня Андрія Віталійовича Наливайко, 1991 року народження. А також доручити Міністерству внутрішніх справ України та Генеральній прокуратурі України, невідкладно забезпечити припинення кримінального провадження відносно Андрія Віталійовича Наливайко. Ця Постанова набирає чинності з моменту її прийняття.

Верховна Рада призначила нового Генпрокурора +ДОСЬЄ

Нагадаємо, що 24 лютого Верховна Рада звільнила Дмитра та Сергія Павліченків, яких було засуджено за звинуваченням у вбивстві судді, за таке рішення проголосувало 316 народних депутатів.





На правах реклами