Ми у Facebook
01.03.2014, 07:03

Керівників Рівненщини вимагають писати заяви про звільнення

В першу чергу це стосується голів районних рад, адміністрацій, начальників управлінь та відомств, керівників правоохоронних, контролюючих органів та судових інстанцій. Таку вимогу до керівників краю висунув "Люстраційний комітет у Рівненській області".
Під час засідання президії Рівненської обласної ради представник "Люстраційного комітету у Рівненській області", член ГМ "ОПОРА" Роман Мартин повідомив про основні принципи роботи новоутвореного комітету.

- Усвідомлюючи свою відповідальність за долю країни, ми, представники громадських організацій Рівненщини та учасники неполітичного громадського об’єднання «Люстраційний комітет у Рівненській області», констатуємо, що не можемо допустити повторення помилок 2004 року. Чиновники, які є співучасниками злочинів режиму, повинні негайно залишити свої посади без права працювати в органах влади у майбутньому.

Утворено «Люстраційний комітет Рівненської області»

В першу чергу це стосується голів районних рад, адміністрацій, начальників управлінь та відомств, керівників правоохоронних, контролюючих органів та судових інстанцій. Перебуваючи на своїх посадах, ці люди не зробили нічого, щоб захистити країну від внутрішньої окупації, а отже не мають права управляти нашим майном чи здійснювати правосуддя, - зачитав у зверненні Роман Мартин.

В апараті Рівненської обласної ради буде скорочення

- Ми переконані, що відповідальність за очищення органів влади від слуг режиму є громадянським обов'язком кожного з нас. Попереджаємо, ті з чиновників, хто за будь-яку ціну намагатиметься втриматися у своїх кріслах, відчують силу народного осуду. Ті ж з посадовців, хто ще має хоч краплю совісті та здорового глузду, мають шанс піти з державної служби спокійно. Для цього потрібно до 10.00 вівторка, 4 березня 2014 року скласти з себе повноваження та не претендувати на керівні посади в органах влади у майбутньому.

Чи виконають керівнвики Рівненщини вимогу люстраційного комітету стане відомо вже наступного тижня.





На правах реклами