Ми у Facebook
02.03.2014, 16:05

У Рівному на мітинг проти війни вийшли понад 5 тисяч чоловік

Велелюдне Народне Віче у Рівному зібрало кілька тисяч рівнян.
Громадські активісти, політики, силовики й звичайні рівняни в один голос засудили військове вторгнення російських військ в Україну.

Зокрема, до рівнян звернувся голова Рівненської облради Михайло Кириллов, який наголосив, що наразі необхідно вжити всі можливі заходи для мирного вирішення конфлікту.

- Ми категорично засуджуємо військову агресію з боку Російської Федерації та звертаємося до Верховної Ради України та новопризначеного Кабінету Міністрів України з вимогою вжити всі необхідні і можливі дії для мирного врегулювання ситуації в Україні, - говорить голова Рівненської ОДА Михайло Кириллов. - Не можна допустити, щоб пролилася кров мирних людей.

Михайло Кириллов додав, що зараз дуже важливо зберігати спокій і не піддаватися на провокації.

- Категоричні заяви, спонукання до конфліктів – це шлях дестабілізації, а, можливо, й руйнування нашої державності, - говорить Михайло Кириллов. - Ми закликаємо згуртуватися усі політичні сили з метою захистити суверенітет та територіальну цілісність України. Ми звертаємося до російського народу, який завжди вважали і вважаємо братнім. Не потрібно брати в руки зброю, щоб іти з нею на брата і сусіда. Спільне коріння, спільна історія і спільне бажання жити в добросусідських стосунках – це те, що ніхто і ніколи у нас не забере. Вважаємо, що тільки шляхом переговорів, бажання і уміння почути один одного можливо досягти єдиної мети всього українського народу – жити в країні, де поважають права і свободи кожної людини, незалежно від її національності, мови і віросповідання.



Антивоєнне звернення ухвалили й міські депутати й зачитали його зі сцени Євромайдану.



Зокрема у зверненні депутати закликали рівнян не панікувати й не піддаватись на провокації, висловили повагу російськомвним українцям й закликали міжнародні спільноти до посередництва у мирному вирішенні конфлікту.



У Рівному обласна влада з силовиками створила Координаційний штаб

Виступили на Віче й представники Самооборони Майдану й запевнили, що продовжують спільно з рівненською міліцією патрулювати вулиці міста.



Що ж до загальної мобілізації населення, то вона у місті поки не проводиться. За словами міського військового комісара Михайла Твердохліба, наразі до військоматів звертаються добровольці, готові служити в збройних силах, військові записують їх дані та контактний номер телефону, щоб у випадку оголошення Верховною радою мобілізації оперативно викликати добровольців.






На правах реклами