Ми у Facebook
03.03.2014, 10:34

На Рівненщині міліціонери викрили банківських працівників, які займалися фінансовими махінаціями

Працівники відділу по боротьбі з кіберзлочинністю УМВС України в Рівненській області встановили причетність начальника відділення та провідного експерта одного із банків Рівного до незаконних операцій з документами на переказ. Таким чином зловмисники заволоділи понад сотнею тисяч гривень.
Чоловіки, маючи доступ до баз даних, формували фіктивні заявки на переказ коштів, що оброблялися у спеціалізованому програмному забезпеченні банку. Гроші знімались безпосередньо у касі фінансової установи або в банківських автоматах.

Під час проведення обшуку у помешканнях підозрюваних правоохоронці вилучили банківські платіжні картки, емітовані на третіх осіб, підроблені договори на відкриття рахунків та заяви на користування послугами інтернет-банкінгу.

Путін хоче офіційно ввести російські війська в Україну

Крім того, служба безпеки комерційного банку провела службове розслідування, яке підтвердило протиправні дії фігурантів.

Наразі чоловікам повідомлено про підозру по дев’яти кримінальних провадженнях, відкритих за частиною 2 статті 185 (Крадіжка), частиною 2 статті 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) та частиною 3 статті 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.

Рівненська область: 23-річний чоловік намагався себе спалити

Один зі співучасників вину визнає в повній мірі та розпочав відшкодування завданих матеріальних збитків потерпілим особам.





На правах реклами