Ми у Facebook
04.03.2014, 13:10

У Рівному 200-річчя Шевченка відзначають флеш-мобом і креативними проектами [+Фото]

Двохсоту річницю з дня народження українського класика, поета й митця Тараса Шевченка відзначають у Рівному. Рівненська обласна бібліотека спільно з усіма біліотеками області організувала поетичний флеш-моб, а також презентувала креатив-проект "Ім’я Кобзаря на мапі Рівного".
Вірш Тараса Шевченка "Молитва" одночасно пролунав на подвір'ї усіх бібліотек Рівненської області.

Так в області вшанували великого Кобзаря й водночас помолились за долю України.

- Те, що сьогодні ви бачите біля обласної бібліотеки, відбувається в кожній районній і міській бібліотеці Рівненської області, - говорить бібліотекар відділу маркетингу та наукової роботи Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки Юлія Ковальчук. - Таких бібліотек у нас 20. Ми хотіли привернути увагу до того факту, що Шевченко навіть через стільки років залишається актуальним. Особливо в ситуації, що склалася сьогодні в країні. У нього який вірш не візьми, то його можна застосувати до сьогодення. Я не знаю добре це чи погано. Можливо це зайве підтвердження того, що він справді геніальний. Можливо хтось зайвий раз взяв до рук книжку і прочитав вірш, знайшовши у ньому щось для себе, можливо хтось переглянув своє ставлення до Шевченка.



Це далеко не єдиний захід до відзначення 200-річчя. Окрім флеш-мобу у бібліотеці, пдготували ще чимало креативних проектів.



- У нас в бібліотеці дуже багато заходів заплановано до 200-річчя поета, зокрема відбулася відбулася виставка раритетних кобзарів, - розповідає Юлія Ковальчук. - Ми постаралися, щоб усі заходи були сучасними і якось по новому представили людину, яка знайома кожному українцю.



Це далеко не усі заходи, присвячені великому українському Кобзарю. Уже в середу, 5 березня, у рівненській обласній бібліотеці відбудеться літературно-музичний вечір "Живий у правді віковій в піснях і слові заповіту" присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка.



За словами Юлії Ковальчук, найближчим часом у бібліотеках області проведуть інтернет-міст "Шевченко і Волинь" та "День Шевченка", в рамках якого відбудеться також чимало цікавих подій.



Також до 200-річчя Т.Г. Шевченка у Рівненській міській бібліотеці ім. В. Г. Короленка презентували проект "Ім’я Кобзаря на мапі Рівного", в рамках якого працівники бібліотеки виготовили відеофільм "Ми пам’ятаємо тебе, Кобзарю", буклет "Ім’я Кобзаря на мапі Рівного" та закладку-пам’ятку "Віхи життя і творчості Тараса Шевченка".





На правах реклами