Ми у Facebook
14.03.2014, 15:02

Чемпіон Світу з лову риби на мормишку з льоду Іван Щевич: "Перемогу здобули потом та кров’ю" [+ІНТЕРВ'Ю]

Портал OGO.ua поспілкувався із рівненським тріумфатором Іваном Щевичем. У наднапруженій боротьбі він зумів стати чемпіоном у складі збірної України, а також здобути срібло в особистому заліку.
- Розкажіть, будь ласка, як все розпочиналось для Вас на змаганнях?

- Старт мені випав із зони „Д”, де напередодні я проводив тренування. Також ця зона випала і білорусу Вадиму Якубовичу. Росіянин Єгор Акулов зайняв куток зони, потім був я, через одного спортсмена розмістився Якубович, далі був поляк. На нашу думку, перспективне місце лову знаходилось метрів з 20 від периметра зони, а значить, „поштовхавшись”, можна було зайняти перспективне місце. Після вдалих маневрів стартове свердління лунок в мене вийшло так, як було задумано - я міг нормально ловити рибу, а також ефективно захищатись.



Рівнянин став чемпіоном світу з лову риби на мормишку з льоду [+Фото]

- І яка ж тактика почала приносити результати?

- Майже відразу я знайшов „стоянку” плотви. Тільки на мормишці діаметром 2.5 риба почала реагувати, до того мормишки діаметром 2.8 і 2.65 не дали ніякого результату. Деякий час я трішки відстав від суперників, які розпочали активно збирати окунців, але я наполегливо розкормлював зону плотви і тримав її у постійному тонусі. Пізніше в росіянина та болгарина проклюнувся підлящик, а в Акулова були навіть обриви жилки на рибі. Я не атакував цей район, оскільки заглушивши їх лунки, мусив би стримувати їхні атаки на власну базу. Пізніше кльов в зоні був відсутній і суперники, особливо поляк, розпочали більш активно рухатись по периметру. Мені додалося роботи, я ледь встигав перевіряти свої лунки. Стабільний та планомірний лов плотви в другому, а особливо в третьому часі, дозволили мені зайняти перше місце в зоні.

Збірна України
Збірна України


- З чого розпочинався другий день змагань?

- На другий день мені випала зона змагань „Є”. Для нас ця зона була „плотвиною”, тобто, з чітко вираженими місцями лову. Перед стартом наш тренер та головний „картограф” Юрій Петраш вивів мене на найбільш перспективне, на нашу думку, місце. Наші розмови „засік” польський тренер, який відразу все доповів своєму спортсмену. Перед стартом другого дня ситуація нагадувала попередній день - росіянин знову займає куток зони, поляк розмістився між нами. Я перейшов в сторону польського спортсмена, аби обмежити йому маневр, одразу Петраш зауважив, що поляк може заскочити за спину. Я контролював ситуацію, адже бур у мене був кращим.

- І ця тактика спрацювала?

- Так. Я засвердлився перший, закрився від поляка та розсвердлив перспективне місце. Потім закормив лунки і перейшов на протилежний бік, аби там зробити запасну базу. Загалом, все вийшло, як і задумувалося.
Атаки на мої лунки почались відразу. Спочатку поляк нав’язував боротьбу, потім естонець, росіянин та білорус вже були на моїй запасній базі. Доки я намагався захватити хоч щось на власній запасній базі, на мою основну зі всіх ніг помчав білоруський спортсмен Юрій Щорс. Згодом, через порушення усіх правил буріння, судді показали „жовту” картку білорусу.

Рівнянин став чемпіоном світу з лову риби на мормишку з льоду [+Фото]



- Фінішний етап завжди непростий. Відчували перемогу?

- Так, відчувалася напруга, легко не було. Розшевеливши на своєму п’ятачку плотву, я весь час відбивав атаки, адже тільки в мене стабільно клювала риба. Практично після кожної атаки кльов плотви зменшувався, і потрібно було деякий час ловити на запасних лунках. Темп протягом усіх трьох годин лову був витриманий вдало - я був перший. Але...
Зі слів інших тренерів та учасників, серед українців я виступив стабільно добре і деякі наперед вітали з чемпіонством в особистому заліку. По дорозі на базу, розговорившись з колегою Віктором Жалніним, зрозумів, що в нього такий же шанс на перемогу, як і у мене. На зважуванні переживав за Віктора, як за себе. І ось вона мить - ми Чемпіони, а Віктор – Чемпіон в особистому заліку! Хочу сказати, що за цим успіхом стоїть колосальна робота всієї нашої команди як єдиного організму. Як говориться, здобули перемогу потом та кров’ю!





На правах реклами