Ми у Facebook
15.03.2014, 10:13

У Харкові стався збройний конфлікт, в якому загинуло 2 людини [+Відео]

2 людей загинуло та 5 поранено внаслідок конфлікту, який почався в п'ятницю ввечері в Харкові.
Про це повідомив ведучий Савік Шустер в ефірі програми "Шустер Live" з посиланням на мера Харкова Геннадія Кернеса, пише "Українська правда"

За даними міського голови Харкова Генадія Кернеса, загиблі - це міліціонери. Водночас начальник прес-служби обласного управління міліції Наталя Захарова спростувала інформацію про смерть правоохоронців і зазначила, що "померли цивільні".

Кривавий мітинг у Донецьку: Загинули дві людини, 50 постраждали

За повідомленням "Медіапорту", о 21:30 на площі Свободи виник конфлікт між групою людей з георгіївськими стрічками та невідомими. Після конфлікту, за неофіційною інформацією, люди зі стрічками вирішили, що на них напали члени "Правого сектору", та вирушили в офіс організації "Просвіта".

Приблизно о 21:50 на вулиці Римарській, 18, де розміщений офіс кількох організацій — в тому числі "Проствіта", "Патріоти України", конфлікт продовжився.

Журналіст Леонід Мачулін, який живе неподалік від будівлі по Римарській, 18, чув стрілянину і вибухи. "Нарахував 7 вибухів. Незрозумілого походження, може вибухові пакети, може Молотова...", - написав Мачулін в Facebook.

Як перевірити достовірність інформації про Крим та схід України

"Зараз молоді хлопці з палицями купками по 8-10 осіб ходять по Римарській і ховаються в сусідніх дворах. Не йдуть", - додав він.
Начальник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Харківській області Наталія Захарова повідомила, що на місце події виїхала слідча група.

По вулиці Сумській одна за однією проїхали кілька "швидких" .
Пізніше стало відомо, що проросійські активісти обстрілюють офіс, в якому забарикадувались члени "Правого сектору".
Губернатор Харківщини Ігор Балута вважає перестрілку в центрі Харкова результатом добре спланованї провокації. Порушена кримінальна справа за трьома статтями.

За підсумками нічної перестрілки у Харкові затримано 30 осіб з обох сторін конфлікту. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Фейсбук. Він розповів також, що до ранку ситуація у місті розрядилась, на місці зіткнення наразі працюють криміналісти. Міністр підтвердив, що внаслідок конфлікту двоє осіб було вбито, кілька поранено, у тому числі міліціонера. В обох сторін вилучено зброю.









На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ