Ми у Facebook
17.03.2014, 12:00

У Рівному активісти вимагали відставки прокурора області

Сьогодні, 17 березня, громадські активісти прийшли під стіни Рівненської обласної прокуратури з вимогою до нещодавно призначеного прокурора Сергія Кубрака написати заяву на звільнення.
Громадські активісти пояснюють свої вимоги тим, що прокурора призначили без погодження з громадою області.



Люди, постоявши біля приміщення Рівненської прокуратури деякий час і не дочекавшись, що до них хтось вийде, піднялися у кабінет прокурора.



ВІДЕО: Розмова активістів та прокурора Сергія Кубрака

Між активістами та прокурором відбулася розмова, але дійти згоди сторони діалогу так і не змогли.



Прокурор Рівненської області Сергій Кубрак відмовився писати заяву, пояснивши своє рішення тим, що, оскільки на цю посаду його призначила Генеральна Прокуратура України, то і звільняти має право тільки ця структура.



Рівняни можуть поскаржитись на утиски попередньої влади у прокуратуру

Поки тривали перемовини, в обласну прокуратуру приїхав голова Рівненської ОДА Сергій Рибачок.



Він звернувся до громадських активістів з проханням не нагнітати ситуацію, адже в країні і так зараз складна ситуація, а дати новопризначеним людям працювати і вже за їхньою роботою робити висновки.

Так і не отримавши свого, громадські активісти залишили приміщення прокуратури й пообіцяли що про свої подальші дії оголосять згодом.

Нагадаємо, 12 березня, заступник Генерального прокурора України Григорій Середа представив колективу прокуратури Рівненської області нового керівника – старшого радника юстиції Сергія Михайловича Кубрака.





На правах реклами