Ми у Facebook
20.03.2014, 18:02

Пропуск українців у Крим здійснюватиметься за спеціальними рішеннями

У відповідності до проголосованого у першому читанні у парламенті рішення, допуск через кордон українських громадян та не громадян України здійснюється за спеціальним рішенням.
Про це журналістам у кулуарах парламенту розповів народний депутат Партії регіонів Анатолій Близнюк, передає УНН.

“Написано, що пропуск через кордон українських громадян, не громадян України забезпечується за спеціальним рішенням, затвердженим Кабміном. Це означає, що ті, хто захочуть поїхати до Криму, повинні отримувати спеціальний дозвіл. Я цього не розумію і не знаю, де отримувати, але у проекті закону це зазначено”, - сказав нардеп.

Російська сторона призупиняє пропуск громадян в місцевих пунктах пропуску

Він підкреслив, що такі дозволи доведеться отримувати за порядком, встановленим Кабміном.

А.Близнюк також розповів, що його друзі сьогодні поїхали до Криму, перетелефонувавши з місця, де їх перевіряла українська сторона, і перетнули український кордон у Криму. Але він й досі чекає на дзвінок з інформацією про те, як вони перетнули російську сторону у Криму.

“Дзвінка й досі від них не було. Але, якщо ми йдемо до ЄС, хочемо відкривати кордони, то ми не повинні заздалегідь ставити заслони, не даючи можливості домовлятись”, - резюмував він.

Які країни світу визнали "референдум" в Криму ІНФОГРАФІКА

Нардеп також додав, що не знає, на основі чого Росія ввела заборону на експорт української продукції, адже “росіяни щодо цього мовчать і просто не пропускають, визнаючи відсутність нормативних документів щодо цього”.

Нагадаємо, сьогодні ВР у першому читанні схвалила законопроект щодо тимчасово окупованих територій. Ним серед іншого встановлено кримінальну відповідальність за порушення правил проїзду на окуповані території, а також за здійснення господарської діяльності на такій території. При цьому документ пропонує, що порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію встановлюється урядом.





На правах реклами