Ми у Facebook
24.03.2014, 22:23

Кадрові призначення на Рівненщині: чи варто давати посади тим, хто не був на Майдані? [ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ]

Політично активні рівняни висловлюють думки з цього приводу в соцмережах.
У групі "Рівненщина політична" в мережі Facebook автор запропонував для обговорення таку тезу:

"Один з можливих критеріїв для призначень у певних галузях: "НЕ був на Майдані". Шокує? Поясню. Людина настільки затребувана як професіонал і віддана своїй роботі (або власній справі), що не мала на це ні часу, ні можливості. А для громадянської позиції - Віча по вихідних, якщо є бажання. Це, звісно, якщо обирати за професіоналізмом, а не лише за "правильною" партійністю".

Рівне: звільнено трьох начальників обласних управлінь

Питання викликало бурхливу дискусію. Ось деякі думки інтернет-користувачів:

Святослав Клічук:
- Кажуть директор Майкрософт Україна багато часу провів на майдані, певне не затребуваний.

Тетяна Закордонець:
- Або "НЕ був на Майдані" бо має іншу думку. Шокує? Чи Демократія померла уже?

Кандидати на головні посади на Рівненщині складатимуть обіцянки на Біблії

Мирослава Шершень:
- Це дебілізм - набирати на посаду залежно від того, чи був на Майдані. У жодній прогресивній країні світу так не роблять. На роботу потрібно брати, зважаючи на професійність. Тоді тільки ми зможемо щось у цій країні змінити на краще. У нас уже були на посадах міністри, які ніколи не працювали у своїх галузях. І який результат ми мали? Те саме буде з управліннями ОДА, якщо туди набиратимуть залежно від того, чи була людина на Майдані. До речі, а як будуть доводити, що на Майдані були? Я знаю багатьох людей, які були у Києві на Майдані, але вони не афішують це. Їм що посвідки видавали про перебування на Майдані?

Рівненщина: Сергій Рибачок шукає керівника для Гощанського району

Антоніна Торбіч:
- Якщо людина ні крихтою не долучилася до Майдану (київського, рівненського, долучаючись до віче, інформаційних кампаній, підтримуючи постраждалих, іншою допомогою), значить людину не дістала корупція та інші безчинства влади, в яких ми бовталися дотепер і досі дуже поволеньки з цим боремося. Якщо людині байдуже до цих безчинств - їй не має бути місця у владі, бо вона цього не горить змінити. Але, звісно, це не єдиний критерій, а лише одне з сит, через яке кандидатів треба просіяти.

Хто очолить райдержадміністрації на Рівненщині

Сергій Штурхецький:
- Розмовляв з крууутими IT-шниками - тими, що працюють на найкращі світові бренди, проходять жорсткий відбір і отримують шалені зарплати... Вони ходили на Майдан, вони бачили як президент компанії Кисіль і К (реальні мільйонери) рубали дрова, носили мішки на барикади... Вони боялися тільки одного - щоб десь не потрапити на відео, бо це би спричинило негативні наслідки для їх карєри. Але... Лютневі події примусили і їх наплювати на внутрішньокорпоративну культуру, вимоги, карєру - вони відкрито і всіма своїми силами (і тілами) підтримали Майдан...

Начальником рівненської міліції може знову стати Дмитро Лазарєв?

Це - лише частина думок, які висловили інтернет-користувачі, більшість серед яких - відомі рівненські журналісти, громадські активісти та політики. А як думаєте ви? Чи важливий критерій участі в подіях на Майдані для кадрових призначень у новій владі і, якщо так, то наскільки? Висловлюйте свої думки в коментарях!





На правах реклами