Ми у Facebook
29.03.2014, 16:27

Уряд змінює пенсії: кому та як?

Міністр соціальної політики Людмила Денисова розповіла як уряд змінюватиме пенсії в цьому році.
Тож буде збільшено дотації в пенсійний фонд в три рази, зменшено спеціальні пенсії для чиновників, але залишено на колишньому рівні пенсії для звичайних громадян.

Чи скоротять пенсії працюючим пенсіонерам?

«Нам треба збільшити допомогу до Пенсійного фонду в три рази. Зараз вона 11 млрд, а буде 33 млрд. Ми шукали де знайти ці витрати, і щоб не зменшити розміри мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму, щоб не зменшити пенсії наших громадян. Ми залишаємо всі пільги, в тому числі транспортні для наших ветеранів війни, чорнобильців, дітей війни, багатодітних сімей, але ми забезпечуємо адресність надання пільг для осіб, які мають на них право за професійною ознакою. Ці пільги надаватимуться від розміру середньомісячного сукупного доходу сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні 6 місяців», - сказала Міністр.

Пенсії в 2014 році: новини від Пенсійного фонду

Кабмін також пропонує зменшити розмір спеціальних пенсій. «Комусь, може, це не подобається, але ми це робимо. Сьогодні середня пенсія в нашій державі становить 1526 грн, у держслужбовців вона в 2 рази більше, у прокурора - в 3 рази, у суддів - у 8 разів, у народних депутатів - в 10 разів. Тому ми пропонуємо таку норму, що 80 % (нарахування), які призначаються від зарплати цим службовцям замінити на 70 %. Це нам дасть ще один ресурс», - зазначила Людмила Денисова.

Крим відмовився від українських пенсій

За матеріалами: НБН





На правах реклами