Ми у Facebook
15.09.2015, 17:00

Досьє на рівнянина Миколу Карпюка, якого судять у Росії (оновлено)

У Верховному суді Чечні Росії розпочали суд на рівнянином Миколою Карпюком
Його звинувачують у тому, що, буцімто, у 1994-1995 роках воював на стороні УНА-УНСО проти російських військовослужбовців у Чечні.
Отже, як повідомляє "Політичний компас виборця", Микола Андронович Карпюк народився 24 травня 1964 року в с.Великий Житин Рівненського району. У 1981-1982 рр. працював токарем на заводі "Газотрон" у Рівному. У 1982-1984 рр. служив у армії. В 1984-1985 рр. працював токарем на Рівненському льонокомбінаті, а в 1985-1986 рр. - токарем на Рівненському заводі тракторних запчастин. Далі до 1990 року знову працював токарем на заводі "Газотрон". Потім був кореспондентом газети "Наша справа". Очолював Рівненську обласну організацію Української національної асамблеї. На початку 1990-х разом із побратимами з УНСО був учасником подій у Придністров'ї. Брав участь і у грузино-абхазькому конфлікті.

"Правий сектор": рівнянина викрали російські спецслужби

Як нагадує rivnepost.rv.ua, востаннє про Миколу Карпюка в області чули на початку 2000-х, коли його та кількох націоналістів відправили у в'язницю за участь в акції "Україна без Кучми". Нині, як зазначає видання, Микола Карпюк живе у Києві, є заступником голови УНА-УНСО Юрія Шухевича.


У Росії розпочали суд на рівнянином Миколою Карпюком


Керівник "Правого сектору" на Рівненщині Роман Коваль повідомив на Народному віче 30 березня торік таке: "ФСБ працює на цих теренах... Кілька днів тому викрадено нашого побратима, нашого земляка Миколу Карпюка і вивезено в Росію. На жаль, Микола сьогодні перебуває в Москві, нібито, кажуть, в "Матроській тишині".

Як писав http://press-centr.com, де перебуває зараз Карпюк – невідомо. Торік у березні ЗМІ України та Росії повідомляли про викрадення його російськими спецслужбами. У березні цього року адвокат української льотчиці Надії Савченко, яку утримують у російській в’язниці, Ілля Новіков припускав, що, можливо, Карпюка вже нема серед живих. Адже він також представляв інтереси Миколи Карпюка у Росії. Але за 14 місяців ані він, ані український консул не могли з Карпюком зустрітися.

У зв’язку з цим міськрада Рівного направляла звернення до Президента, голови Служби безпеки України та Міністра закордонних справ з прУ зв’язку з цим міськрада Рівного направляла звернення до Президента, голови Служби безпеки України та Міністра закордонних справ з проханням звільнити Миколу Карпюка з російського полону.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ