Ми у Facebook
15.09.2015, 16:00

У Росії розпочали суд на рівнянином Миколою Карпюком

Микола Карпюк (фото gazeta.ua)

Його разом з киянином Станіславом Клихом звинувачують у тому, що, буцімто, у 1994-1995 роках вони воювали на стороні УНА-УНСО проти російських військовослужбовців у Чечні.
Як повідомляє Слідчий комітет Росії, у Верховному суді Чечні розпочалися попередні слухання у кримінальній справі стосовно цих громадян України.


"За версією слідства, на початку 1990-х років на території України була створена воєнізована політична організація праворадикального спрямування "УНА-УНСО", що дотримується націоналістичної ідеології, одними з цілей і завдань якої були здійснення спротиву російській владі в будь-якій формі і знищення громадян Російської Федерації російської національності. До її складу увійшли громадяни України Микола Карпюк, Станіслав Клих, Олександр Малофєєв, Олександр Музичко та інші особи", - зазначили у СК Росії.

Під посольством Росії вимагатимуть визволити соратника Сашка Білого


Нагадаємо, що Станіслава Клиха, Миколу Карпюка та Олександра Малофеєва російські спецслужби затримали торік.Тоді рівненські політики заявляли, що Карпюка викрали російські ФСБшники.


"Правий сектор": рівнянина викрали російські спецслужби



А 26 серпня Слідчий комітет Росії направив справу до суду. Втім, справу Малофеєва будуть розглядати окремо від справ його земляків, оскільки він уклав досудову угоду.


До рівнянина, якого викрала ФСБ, не пустили українського консула



Де саме перебуває рівнянин Микола Карпюк, у якій в'язниці — невідомо.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ