Ми у Facebook
31.03.2014, 15:00

ДАІ хоче ліквідувати швидкісну маржу в 20 км/год

Чинне законодавство дозволяє накласти штраф на водія лише за перевищення швидкості більш ніж на 20 км/год від встановленої.
Начальник Державної автоінспекції МВС України Анатолій Сіренко наполягає на необхідності прибрати існуючу "маржу", згідно з якою за перевищення швидкості до 20 км/год не накладається штраф.

Водіїв чекають нові правила від ДАІ

"Маржу в 20 км/год ми приберемо. Подібного немає ніде в світі, і у нас не буде", - зазначив Сіренко. При цьому Сіренко прокоментував питання підвищення допустимої швидкості в населених пунктах: "Це питання ми винесли на обговорення. Самостійно такі рішення приймати не хочемо. Це стосується не тільки Києва, але і всіх великих міст. Ось в Києві запропонували підняти ліміт на 21 ділянці. В підсумку люди підтримали лише 11. наприклад, по Малій окружній суперечок не виникло, а от проспект Перемоги, на якому ми хотіли виставити ліміти 80 км/год, люди не підтримали. Ми і далі будемо аналізувати, де можна збільшити швидкість".

Водії більше не будуть приносити у ДАІ квитанції про сплату штрафів

Крім того, Сіренко заявив, що є прихильником "листів щастя", однак найближчим часом їх не буде. "Ви ж знаєте, яка економічна ситуація в країні. На жаль, ми були змушені перенести ці питання на більш пізній термін. Але я залишаюся прихильником автоматичної фіксації порушень. Людський фактор потрібно прибирати. Це європейський шлях розвитку", - сказав він.

Українським водіям можуть підвищити штрафи у 5 разів

Нагадаємо, діючий КоАП України не передбачає відповідальності за перевищення швидкості руху менш як на 20 кілометрів на годину. Подібна норма діє також у Росії.

Джерело: ЛIГАБiзнесIнформ





На правах реклами