Ми у Facebook
02.04.2014, 11:14

Рівне: Чи треба реєструвати місце проживання новонародженої дитини

Відтепер батькам не потрібно окремо реєструвати місце проживання новонароджених дітей. Дані щодо місця проживання дитини для реєстрації міграційній службі надає орган соціального захисту, у якому оформлюється відповідна соціальна допомога.
Спрощення процедури реєстрації місця проживання дитини передбачено наказом МВС України від 21.01.2014 №43, який набрав чинності цими днями, відповідно до наказу, органи соціального захисту надають підрозділам міграційної служби дані про місце проживання, які зазначив законний представник новонародженої дитини у заяві про призначення допомоги при народженні дитини.

Про це OGO.ua повідомила прес-секретар УДМС України в Рівненській області Людмила Пшебільська

Слід зазначити, що раніше реєстрація місця проживання дитини була обов’язковою умовою при зверненні до органів соцзахисту, отже нововведення з економить батькам час на відвідування підрозділу міграційної служби для здійснення такої реєстрації та отримання довідки.

Рівне: Найпопулярніші імена у лютому 2014 року

У разі, якщо батьки дитини проживають за різними адресами, при зверненні до органів соцзахисту необхідно буде окремо зазначити, що місце проживання дитини погоджено обома батьками.

Вітаємо рівненських молодят, які одружились 14 березня

Якщо під час опрацювання даних міграційною службою буде встановлено, що місце проживання одного із батьків дитини або її законного представника не зареєстровано або в реєстрації місця проживання дитини відмовлено, про це негайно буде повідомлено орган соцзахисту населення.





На правах реклами