Як приготувати каву в турці: поради, секрети й покроковий рецепт
Що потрібно знати перед приготуванням кави в турці
Для приготування класичної кави в турці важливо дотримуватись кількох простих, але важливих правил:
Кава має бути дрібного помелу – за консистенцією схожою на пудру.
Співвідношення кави до води: оптимальна пропорція – 1:10. Наприклад, для турки об’ємом 200 мл потрібно приблизно 20 г меленої кави.
Обирайте якісну сировину – найкращим варіантом вважається арабіка.
Найкраще готувати в мідній турці з вузькою шийкою, яка дозволяє зберегти тепло та аромат.
Кава буде смачнішою зі свіжозмелених зерен, тож перемеліть її безпосередньо перед приготуванням.
Про це повідомляє УНІАН, unian.ua
Поради для ідеального смаку
Щоб покращити смакові властивості напою, деякі бариста радять після закипання кілька разів знімати турку з вогню і повертати назад — це зробить каву більш насиченою.
Додайте кілька крапель холодної води після варіння — це допоможе осаду швидше опуститися на дно.
Подавайте напій у попередньо підігрітій чашці — так аромат розкриється повніше.
Покроковий рецепт кави в турці
У турку насипте мелену каву та залийте холодною бутильованою водою. Рівень води має бути нижчим за горлечко.
Поставте на середній вогонь і через хвилину обережно перемішайте.
Щойно на поверхні почне з’являтися густа пінка (крема) — зніміть турку з плити.
Розлийте напій по чашках і дайте кілька хвилин настоятися, щоб гуща осіла.
Рецепт кави в турці з секретним інгредієнтом
Цей варіант готують із додаванням солі — вона підкреслює смак і додає глибини аромату.
Мелена кава — 2 ч. л.
Вода — 120 мл
Коричневий цукор — 1 ч. л.
Щіпка солі
У турку засипте каву, цукор та сіль, добре перемішайте. Додайте холодну воду до рівня початку носика. Поставте на вогонь і слідкуйте за піною — як тільки вона почне підніматися, приберіть турку з плити. Дочекайтеся, поки піна осяде, і повторіть процедуру 2-3 рази.
На завершення додайте до кави ложку крижаної води, зачекайте кілька хвилин — і насолоджуйтеся багатим, насиченим смаком напою, приготованого власноруч.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Шість простих рецептів кави з різних країн, які здивують смаком
Як приготувати каву по-турецьки: незвичайний рецепт
Як приготувати вдома смачну каву, яка бадьоритиме довго

Червневі сніданки на швидку руку: ідеї для легкого та корисного початку дня

Червень — це пора свіжих овочів, ягід і сонячного настрою. У теплу пору року хочеться витрачати менше часу на приготування їжі та більше — на прогулянки чи роботу на свіжому повітрі. Саме тому легкі, швидкі сніданки — ідеальний вибір.
переглядів: 161
Час для роздумів та ідей: астропрогноз на неділю

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на завтра.
переглядів: 299
Поради від флористів, щоб букет з півоній стояв довше

У сезон півоній хочеться якнайдовше радіти букету з цих прекрасних квітів, тому ми підготували три лайфхаки по догляду за ними.
переглядів: 316
Рецепт для пікніка: готуємо соковиті овочі-гриль

Баклажани-гриль з часником, кмином, сиром Фета і травами – неймовірна страва, яка відмінно впишеться в будь-яку дієту. Його можна готувати як на вуличному грилі, так і на домашній гриль-сковорідці.
переглядів: 760
Діти учасників бойових дій можуть скористатися пільгами на навчання — вступна кампанія-2025

В Україні триває вступна кампанія, і держава нагадує: діти учасників бойових дій мають право на низку освітніх пільг. Йдеться як про фінансову, так і соціальну підтримку під час навчання у вищих та фахових передвищих закладах освіти.
переглядів: 395