Ми у Facebook
09.04.2014, 12:59

На Рівненщині відкриють нове психіатричне відділення?

Після ліквідації Дубенського диспансеру психосоціальної реабілітації психічнохворі не мають місця для стаціонарного лікування.

Як повідомив колишній головний лікар психдиспансеру Олег Олійник, на Дубенщині проживає понад 3 тис. психічнохворих, серед яких люди із шизофренією, білою гарячкою та алкогольними психозами, які потребують стаціонарного лікування, проте на Дубенщині немає такої можливості. Поліклінічне відділення не в змозі повною мірою надати необхідну допомогу багатьом хворим.

Дубенський диспансер психосоціальної реабілітації був ліквідований згідно рішення облради ще минулого року, щоб відновити діяльність закладу необхідні значні кошти, яких в бюджеті немає.

Рівненщина: В Острозькій психіатричній лікарні прокуратура виявила порушення прав пацієнтів

З метою вплинути на вирішення проблеми депутати на засіданні президії 8 квітня обговорили ситуацію із становищем психдиспансеру. Було зазначено, що приміщення колишнього диспансеру знаходиться в належному стані, також є лікарі, які готові лікувати хворих. Проте, зважаючи на складну фінансову ситуацію, сьогодні стоїть питання поки що лише про можливість створення відділення Обласної психіатричної лікарні на Дубенщині на базі колишнього Дубенського диспансеру психосоціальної реабілітації з функціонуванням 10-15 стаціонарних місць для хворих.

На Рівненщині перейменують вулиці з радянськими назвами

Тому президія районної ради звернулась до обласного управління охорони здоров’я з проханням створити відділення Обласної психіатричної лікарні на Дубенщині. Як зазначив голова Дубенської районної ради Олександр Дехтярчук, такий спосіб створення місць для стаціонарного лікування зменшить та спростить необхідні витрати.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ