Ми у Facebook
10.04.2014, 12:01

Небезпечний завод біля Рівного - у центрі уваги депутатів Рівнеради

Депутати Рівнеради на сесії 10 квітня обговорюють питання будівництва у Тинному заводу з переробки небезпечних відходів.
Депутат Рівнеради Юрій Романенко, який сам проживає у Тинному, повідомив на сесії, що громадських слухань стосовно доцільності будівництва заводу проведено не було. Мешканці мікрорайону, які прийшли до сесійної зали, заявили, що не бажають такого будівництва.

Мешканці Тинного бойкотують будівництво небезпечного заводу

Міський голова Рівного Володимир Хомко запевнив: заводу в Тинному бути не можна, бо законних громадських слухань проведено не було. "Якщо громада не хоче - то заводу не буде", - запевнив міський голова.

Депутати Рівнеради - на "ТелеМайдані" 10 квітня [Анонс]

Нагадаємо, у Рівному, у районі Тинного, на вулиці Авіаторів планується будівництво завод з утилізації люмінесцентних ламп, елементів живлення, фільтрів для автомобілів і машинних мастил. Для цього планують реконструювати приміщення колишніх складів для зберігання мінеральних добрив.

У Рівному з'явиться завод з утилізації ртутомістких відходів?

«Перші, так звані громадські слухання, відбулись приховано. Громада про них не знала. Ми ініціювали відкриті громадські слухання і плануємо залучити незалежних експертів для аналізу потенційно небезпечного об’єкту, тому що здоров’я людей повинно стояти на першому місці. Також ми повинні звернути увагу на дозвільні документи», - раніше прокоментував ситуацію депутат Рівнеради Олександр Лащук.

Сесія Рівнеради 10 квітня

У підсумку депутати Рівнеради зійшлись на думці про необхідність проведення повноцінних громадських слухань щодо майбутнього будівництва в Тинному з дотриманням усіх вимог чинного законодавства. І будівництво заводу буде можливим лише за умови отримання їх позитивного висновку.





На правах реклами