Готуємо цукрові пасхальні яйця
• дрібний цукор-пісок: 1 кг
• харчові барвники, глазур для склеювання половинок яєць
• готові їстівні прикраси – квіти, бусинки тощо
Готуємо так:
1. Підготувати формочку: зварити яйце, обережно розрізати його по вертикалі гострим ножем, вибрати ложечкою вміст, промити і висушити шкарлупку. Можна використати пластмасову формочку від “Kinder JOY” або іншу подібну форму.
2. Підготувати деко: вирізати шматок картону, щоб він повністю покривав деко, накрити його пергаментом (запікати цукрові яйця без картонного прошарку не можливо – вони розтікатимуться).
3. Цукор висипати у глибоку тарілку, додати 3 ст. л. води і ретельно перемішати (може виглядати сухуватим, але головне, щоб він злегка злипся). Розділити цукор на декілька частин, у кожну з них додати харчові барвники і добре вимішати. Накласти цукор у формочки, ретельно і щільно його утрамбовуючи (щоб готове яйце не розсипалося), перевернути формочки на картон.
4. Поставити деко у розігріту до температури 100° С духовку і запікати протягом 10 хв.
Смачні рецепти до Великодня
5. Обережно перекласти готові яйця на тарілку і залишити на кілька хвилин. Потім за допомогою чайної ложки обережно вибрати серединки яєць, залишаючи шкарлупку товщиною 1 см (у маленьких яйцях вибирати серединку не потрібно).

6. Дати яйцям добре висохнути (наприклад, відкласти їх на ніч), потім з’єднати половинки глазур’ю і відкласти їх на годину, щоб застигла глазур. Додати у глазур харчовий барвник і прикрасити нею готові яйця за смаком. Також можна прикрасити фігурками з мастики.
З цієї кількості інгредієнтів вийде 10-15 яєць.
Смачного!
Фото: www.likefoods.ru, www.pravmir.ru

Ансамбль сучасного танцю «Етика» гідно представив Рівне на фестивалі в Італії

Ансамбль «Етика» повернувся з Італії, де виступив на Міжнародному фестивалі «Mare Adriatic» у місті Лідо ді Єзоло. Танцівники привезли з собою море вражень, нове натхнення та теплий прийом італійської публіки.
переглядів: 142
Що обіцяють зірки 24 червня: рішення для Дів, новини для Левів і зміни для Близнюків

24 червня, обіцяє багатьом знакам Зодіаку день під знаком інтуїції, рішучості та несподіванок. Для одних це час змін, для інших — можливість відпочити або переглянути плани. Астрологи радять бути уважними до дрібниць і не поспішати з рішеннями.
переглядів: 118
«Коли лунав гімн — серце завмирало»: шеф з Рівного готує страви для допомоги фронту

В умовах війни кулінарія набуває нових сенсів. Вона стає мовою вдячності, інструментом підтримки та формою культурної дипломатії. Саме з такою ідеєю працює волонтерська ініціатива Save Ukraine Team, яка працює з 2014 року на чолі з Антоніною Захаровою та Оленою Коваленко.
переглядів: 465
У Рівному відбулося загальноміське свято «ВИПУСКНИК – 2025» для понад півтори тисячі випускників

На стадіоні «Авангард» у Рівному відбулося загальноміське свято «Випускник – 2025». Цей день став особливим і хвилюючим для сотень юнаків та дівчат, які завершили навчання у школах міста.
переглядів: 297
У Рівному оновили вхідні зони ліцеїв «Гармонія» та №2

Комунальні служби завершили ремонт вхідних груп у двох навчальних закладах Рівного. Роботи виконані з урахуванням безпеки та комфорту учнів, батьків і працівників ліцеїв.
переглядів: 230