Ми у Facebook
17.04.2014, 10:17

Готуємо цукрові пасхальні яйця

У четвер традиційно ґаздині випікають великодні паски та готують солодощі до свята. Жіночий Клуб пропонує оригінальний і, разом із тим, простий рецепт пасхального десерту.
Інгредієнти для приготування:
• дрібний цукор-пісок: 1 кг
• харчові барвники, глазур для склеювання половинок яєць
• готові їстівні прикраси – квіти, бусинки тощо

Готуємо так:
1. Підготувати формочку: зварити яйце, обережно розрізати його по вертикалі гострим ножем, вибрати ложечкою вміст, промити і висушити шкарлупку. Можна використати пластмасову формочку від “Kinder JOY” або іншу подібну форму.

2. Підготувати деко: вирізати шматок картону, щоб він повністю покривав деко, накрити його пергаментом (запікати цукрові яйця без картонного прошарку не можливо – вони розтікатимуться).

3. Цукор висипати у глибоку тарілку, додати 3 ст. л. води і ретельно перемішати (може виглядати сухуватим, але головне, щоб він злегка злипся). Розділити цукор на декілька частин, у кожну з них додати харчові барвники і добре вимішати. Накласти цукор у формочки, ретельно і щільно його утрамбовуючи (щоб готове яйце не розсипалося), перевернути формочки на картон.

4. Поставити деко у розігріту до температури 100° С духовку і запікати протягом 10 хв.

Смачні рецепти до Великодня

5. Обережно перекласти готові яйця на тарілку і залишити на кілька хвилин. Потім за допомогою чайної ложки обережно вибрати серединки яєць, залишаючи шкарлупку товщиною 1 см (у маленьких яйцях вибирати серединку не потрібно).



6. Дати яйцям добре висохнути (наприклад, відкласти їх на ніч), потім з’єднати половинки глазур’ю і відкласти їх на годину, щоб застигла глазур. Додати у глазур харчовий барвник і прикрасити нею готові яйця за смаком. Також можна прикрасити фігурками з мастики.
З цієї кількості інгредієнтів вийде 10-15 яєць.

Смачного!

Фото: www.likefoods.ru, www.pravmir.ru





На правах реклами