Ми у Facebook
29.04.2014, 17:35

Дмитро Зайцев: Ми не допустимо будь-яких корупційних дій від працівників Міндоходів Рівненщини

Про це заявив виконуючий обов’язки начальника Головного управління Міністерства доходів і зборів у Рівненській області Дмитро Зайцев у зверненні до представників бізнесу, громадськості та ЗМІ Рівненщини.
Ніяких домовленостей про застосуванняя злочинних схем в оподаткуванні не буде!
Моя принципова позиція ­– безкомпромісність у питаннях ліквідації будь-яких корупційних проявів та недопущення протиправних дій у діяльності податкових органів.

Першочергове завдання – стабілізувати надходження платежів до бюджету. Можливості для цього є. Це кошти тіньової економіки.

Перед законом рівні всі. Ніякі посади, належність до певних політичних сил не зможуть забезпечити імунітет від відповідальності.

Продовжує свою роботу популярний телефонний сервіс «Пульс», який активно працює заради позитивних змін у системі обслуговування суб’єктів господарювання усіх форм власності та громадян. Робота сервісу спрямована на виявлення фактів корупції та неякісного обслуговування платників податків, забезпечення довіри платників податків та громадян до податкової служби, формування у них впевненості у дієвості механізму подолання корупції. Результатом роботи є - ліквідація будь-яких перешкод, що стоять на заваді підприємницької діяльності суб’єктів господарювання.

Ми змінюємо підходи до проведення податкових перевірок за рахунок застосування ризикоорієнтованої системи.
Раніше у податківців був чіткий план і ревізорам ставили конкретні цілі, скільки саме вони повинні "донарахувати" за кожен місяць. Тому на перевірки вони приходили з чіткою установкою, скільки їм треба зібрати з бізнесу. Ми відходимо від цієї практики. Вибивання грошей з бізнесу більше не буде.

Що розповів про себе Дмитро Зайцев: ДОСЬЄ [Фото+Відео]

Міністерством доходів і зборів України вже скасовано критерії ефективності податкових перевірок. Раніше, залежно від доходів підприємства існувала мінімальна сума, яку аудитор повинен був обов’язково донарахувати за результатами перевірки. Такий підхід призводив до зайвого тиску на бізнес.

На даний час скасовано вимоги обов’язкових донарахувань, і таким чином одразу ж зменшилось поле для корупції, яка виникає між підприємствами і ревізорами. Критеріями ефективності тепер є те, наскільки обгрунтованими та документально підтвердженими є результатами перевірок.

Ми оголошуємо війну "податковим ямам".
Створено робочі групи, які аналізують наслідки діяльності "податкових ям", їх клієнтів.

Ми виявляємо імена тих, хто користувався цими незаконними послугами, і тих, хто прикривав цю злочинну діяльність. Боротьба з такими злочинами у сфері оподаткування є одним з пріоритетних напрямів роботи ГУ Мінідоходів.

Ми добре розуміємо, що нам потрібно налаштуватися на наполегливу роботу. Необхідно знайти шляхи подальшого розвитку, які будуть погоджені з бізнесом.

Серед головних кроків сьогодення для ГУ Міндоходів Рівненщини є зміна ставлення бізнесу до роботи відомства та налагодження діалогу з представниками бізнесу, як великого, так і середнього та малого.

Своєчасна сплата податків обов’язкова для всіх. Закликаю платників правдиво задекларувати доходи, отримані у 2013 році.

Прошу тих, хто свідомо вже подав недостовірну звітність, терміново виправити її добровільно. Демонструючи прозорість та відкритість перед бізнесом, розраховуємо на чесну відповідь – добровільну сплату усіх належних податків.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ