Ми у Facebook
30.04.2014, 10:12

Віце-прем'єр-міністр України Олександр Сич відвідав Острозьку академію

У Національному університеті “Острозька академія” 28 квітня відбулася зустріч із віце-прем'єр-міністром України Олександром Сичем. В Острозькій академії політик вперше.
У рамках свого туру Рівненщиною пан Олександр передусім приїхав в Острог, щоб поспілкуватися зі студентами першого вищого навчального закладу у Східній Європі, а також відвідати місто, де друкувалася Острозька Біблія і виховувалася еліта української нації.

Зі студентами Острозької академії Олександр Сич говорив про законодавство в освітній сфері, відзначення визначних історичних дат, принципи патріотичного виховання молоді, роль самоосвіти у формуванні особистості.

Рівненщину відвідає Віце-прем’єр-міністр України

“Мені часто кажуть, що зараз не час думати про книжки і гуманітарну сферу загалом, адже в країні триває війна. Утім, нам треба продовжувати виховувати нашу молодь, - зауважив Олександр Сич. - Наші сусіди ведуть з нами не тільки збройну війну, а й інформаційну: на сучасному книжковому ринку переважає не просто російськомовна продукція, а продукція з антиморальним, антиукраїнським змістом. Що казати, коли не в Донецьку, Луганську, Харкові, а в Львові, Івано-Франківську серед маси російськомовних газет можна побачити одну українську? На радіо
5 % української пісні, на телебаченні — 70 % російськомовного продукту з
російськими героями, міфами, цінностями. Тому зараз нам треба сформувати
потужний інформаційний щит, щоб захистити українську культуру, економіку, релігійні цінності тощо”.

Студенти та викладачі Острозької академії виступили з ініціативою відзначити 500-річчя перемоги війська під проводом Костянтина Івановича Острозького над московітами, що іменується в історії як битва під Оршею. Адже у контексті сьогоднішніх подій в Україні ця перемога актуалізується
по-особливому і може слугувати своєрідним прикладом патріотизму, надихати українських воїнів на перемогу.

Віце-прем'єр-міністром став "свободівець" з Рівненщини +ДОСЬЄ

Олександр Сич запевнив, що ця ідея обов'язково буде підтримана на державному рівні. За його словами, в умовах суворої економії розраховувати на широке відзначення цієї дати не варто, однак буде докладено максимум зусиль задля поінформованості громадськості та згадки про цю подію на всеукраїнському рівні.

Також політик наголосив на тому, що сьогодні Україні необхідні дуже зважені підходи до мовного законодавства, коли українська мова повинна бути апріорі єдиною державною мовою, державотворчим та інтегруючим чинником.





На правах реклами